Ez is volt már - random cikk

  • 18 km-es városi bringatúra a Mozgás ÉjszakájánJúnius 17-én éjszaka, három év után ismét megrendezésre kerül a Mozgás Éjszakája, amelynek keretei között egy Budapest legszebb részeit érintő, 18 km-es kerékpáros túra várja a bringásokat. A...
  • Buruczki Szilárd nyerte a kőbányai cyclo-cross futamotNovember 8-án hulló falevelek között került megrendezésre a 14. Kőbányai Bringapark Kupa, ahol 243 versenyző küzdhetett meg egymással 23 kategóriában. A férfiak elit futamát Buruczki Szilárd, a nőkét...
  • Ismerd meg a Trophy ördögének történetA Salzkammergut Trophy extrém távjának teljesítése egy igazán kemény erőpróba. A több, mint 200 km és a 7000 méter szintkülönbség teljesítése nagyon sok munkát és kitartást kíván a z indulóktól. A...
  • Aki fiúként indult, de férfiként ért célbaMinden mountain bike-os fejében ott motoszkál, hogy egyszer beleálljon egy komoly kihívásba. Természetesen a kihívás nagysága függ az egyén képességeitől, elszántságától és lehetőségeitől, ám montis...
  • Idén elmarad a 24 órás MTB verseny!A szervezők tájékoztatása szerint a zánkai tábor átépítése miatt nem rendezhető meg a megszokott helyszínen a 24 órás MTB váltóverseny, másik helyszínt pedig, amely megfelelne a komoly tradíciókkal...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) video (17) videó (4) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Számvetés a záróforduló előtt: hogyan áll az összetett?

2013.09.16. 15:39 :: fulopmiklos

A 2013-as Mountainbike Challenge küzdelmei a végéhez közelednek, hiszen már csak egy futam, a szeptember 21-én megrendezésre kerülő Bölcske Maraton van hátra, így itt az ideje, hogy megnézzük, hogyan állnak az összetett eredmények, azaz kinek hogyan kell készülnie a zárófordulóra.

vertes_maraton_az_elen_allok_csataja.JPG

Az eredménylistát átfutva kijelenthetjük, hogy többek nyugodtan készülhetnek, hiszen az elsőségüket már nem fenyegeti semmilyen veszély. Ez a tétel igaz az U19-es Vicze Gergőre (Esztergomi Küllőszaggatók KE), aki a fiúk hosszútávú versenyein óriási előnyt hozott össze magának és 276 pontot gyűjtött. A második helyért nagy csata várható Fetter Ármin (PCCC) és Skotnyár Balázs (Sólyom Team) között, ám távolmaradásuk esetén többeknek megnyílhat az út a dobogóra.

Az U19-es fiú rövidtávú mezőnyében Tar Benjámin (Bringabanda SC) biztos győztesként rajtolhat majd Bölcskén, hiszen a 6 forduló során szerzett 288 pontja kimagasló eredmény nem csak a kategóriájában, de az egész versenysorozatban. A második hely Kazi Alexé lesz, viszont a harmadik helyért nagy tülekedés várható.

Az U19-es lányok hosszútávján egyértelmű a helyzet, hiszen Kurucz Anna (Bringabanda SC) három győzelemnél tart, kihívója nem akadt. A rövidtávos lányok között Horváth Petra (HegyiBringa SE) elsősége is megkérdőjelezhetetlen, viszont a további dobogós helyekre még kilencen is befuthatnak.

bur zsolt es buruczki szilard.jpg

Érdekesebb a helyzet a felnőtt férfiak hosszútávján, ahol Bálint András (Serrenők) végső győzelmét prognosztizálhatjuk, amelyhez azonban Bölcsén is jól kell szerepelnie. Viszont óriási csata várható Szántai Vecsera Bálint (Merkapt Maraton Team SE) és Kuti Péter (deviantMTB) között, akik második helyért vívhatnak meg. A rövidtávon a felnőtt férfiak között őrült versenyfutás zajlik az eddig minden futamot teljesítő Ocztos Gergő, Varga Ádám (Bringabanda SC) és Sónyák Szabolcs (Bringabanda SC) között. A végső győzelem Ocztos és Varga között fog eldőlni, akiket mindössze 7 pont választ el egymástól.

A felnőtt nők hosszútávú versenyében Rozsnyai Mariannak (deviantMTB) mindenképpen teljesítenie kell a Bölcse Maratont, hiszen Cséri Szilvia még befoghatja és ugyanez igaz Felföldi Viktóriára is (VKE-Nelson), akinek többen is pályáznak a jelenlegi harmadik helyére. Hasonló a helyzet a rövidtávon is: amennyiben bármilyen eredménnyel teljesítik az utolsó futamot, úgy Csóra Melinda (Alpinbike Team) és Panyi Gabriella (Meditech) páholyból nézhetik a harmadik helyért folyó küzdelmet, ahova még 15-en(!) beérhetnek.

A master1-es férfiaknál Nagyfügedi Zsombor (deviantMTB) már bebiztosította győzelmét, azonban a további helyezések sorsa még bizonytalan, amelyekre többen is ácsingóznak: Tóth András (HegyiBringa SE) 171 pont, Fehér Csaba (Merkapt SE) 168 pont, Csete Sándor (Merkapt SE) 160 pont, Búr Zsolt (Alpinbike Team) 149 pont, Szmolka Zoltán (deviantMTB) 134 pont.

A master1-es férfiak rövidtávú versenyében is nehéz lenne megjósolni a végeredményt, ám azzal nem kiabálunk el semmit ha kijelentjük, hogy Pásztor Károly (Meditech SC) és Szapor Gergely (VeloPrima) a legesélyesebb, akiknek a nyakán Kovács Károly (Evolúció KSE Kisbér) liheg.

A hosszútávos master1-es hölgyek között Bartos Juditnak (Merkapt SE) nagyot kell hibáznia ahhoz, hogy elveszítse elsőségét, akire a legnagyobb veszélyt Orosz Anita (Trek SE) jelentheti. A rövidtávos nők között viszont Hudák Szilvia (Merkapt SE) nyakában már biztosan ott az arany, ám a második, de legfőképpen a harmadik helyért nagy tülekedés várható, hiszen matematikailag még a 11. helyről is fel lehet ugrani a dobogóra.

A hosszabb távon versenyző master2-es férfiak között Berkes Mészáros János (Meditech SC) várja az élről az utolsó kört, ám a 17 pontos előnye Hetesi Imrével (Pénzügyőr SE) szemben nem életbiztosítás. A harmadik helyen jelenleg Nagy Tamás (Eger MTB) áll, aki akár még előzhet is. A rövidtávosok között biztos győztesként örömbringázhat Kazi György, viszont a dobogó többi fokáért a Gelle László (Brigetio Cycling Team), Wencz Miklós (Esztergomi Küllőszaggatók KE), Nagy László triónak még meg kell vívnia.

A master2-es hölgyek rövid és hosszútávján egyaránt nagy a bizonytalanság, az előbbiek közül Imre Zsófia (PCCC), míg utóbbiaknál Tönköly Erika (Száguldó Virágok SE) van kedvező helyzetben, viszont a további helyekre még bárki befuthat.

Mivel a Mountainbike Challenge futamain, így a Bölcske Maratonon is - győzelem esetén – akár 50 pont is szerezhető, így még bárki nagyot ugorhat, de bármilyen jó helyezés sokat érhet a végelszámolásnál, ahogy a sikeres teljesítés esetén járó 20 pont is jelentős előrelépésre adhat lehetőséget.

Szólj hozzá!

Címkék: hegyikerékpár mountainbike challenge

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr225866342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása