Ez is volt már - random cikk

  • Megújult pályával jön a kőbányai cyclo-cross versenyDecember 15-én, vasárnap 13. alkalommal állhatnak rajthoz a cyclo-cross szakág kedvelői Budapesten, a Kőbányai Bringapark Kupán. A Cyclo-cross Magyar Kupasorozat utolsó állomására a versenyzőkön kívül...
  • Hétfőn indul a nevezés a jövő évi HERO-ra!11. alkalommal kerül megrendezésre Selva Val Gardena-ban, 2020. június 20-án a világ egyik legkeményebb hegyikerékpár-maratonja, amelyre mindig hatalmas az érdeklődés.
  • Nemzetközi mezőnnyel rajtol hétvégén a Mátra Maraton!Folyamatosan érkeznek a külföldi nevezések a szeptember 1-i Mátra Mountain Bike Maratonra. Eddig több mint 800 versenyző regisztrált a négy táv valamelyikére, köztük a szlovén bajnok, XCO EB...
  • Tizedszer versengtek a föld alatt a bringásokJubileumot ünnepelt a kőbányai föld alatti bringaverseny, a MOFÉM Underworld Kupa, amely tíz évvel ezelőtt egy jó poénnak indult és még a szervezők sem gondolták volna, hogy a rendezvény hosszútávon...
  • Miért múlt ki a Duna Maraton?Idén szép csendben, mondhatni fű alatt maradt el a nagy múltú Duna Maraton, amely ráadásul a 20. alkalom lett volna, egy igazi ünnep. Az ikonikussá váló rendezvény két éve cserét gazdát, most a...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) video (17) videó (4) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

10 dolog, amit egy bringásnak meg kell tennie, mielőtt meghal!

2014.04.10. 21:02 :: fulopmiklos

Igazán inspiráló videóban mutatja be a svájci Filme von Draussen műhelye azokat a dolgokat, amelyeket minden mountain bike-osnak ki kellene próbálnia az életében. Mielőtt elolvasnád a továbbiakat, javasoljuk, hogy kezd a film megnézésével.

Vegyük sorba, hogy melyik 10 dolgot tartják legfontosabbnak a film készítői:

1. Építs egy bringát!
2. Csapass éjszaka!
3. Bringázz hóban!
4. Tekerj egy másik országban!
5. Aludj a a bringáddal!
6. Fedezz fel új útvonalakat!
7. Kelj át egy hegységen!
8. Indulj versenyen!
9. Keress fel egy bringaparkot!
10. Tekerj el a tengerig!

sleep bike.jpg

Alapvetően egyetértünk a felsoroltakkal, így nem is vitáznánk a filmbe került szempontokkal, azonban néhány további pontot mindenképpen hozzáfűznénk.

+1. Mutasd meg másnak is a bringázás szépségét!

Itt alapvetően arra gondolunk, hogy valaki olyannal oszd meg a bringázás nyújtotta élményeid, aki még nem próbálta azt. Ez akár lehet a gyermeked is!

+2. Csatlakozz egy bringás csapathoz!

Egy egyesülethez való tartozás számtalan előnnyel jár, egyrészt az élményeket megélni többekkel együtt sokkal jobb, másrészt a csapat tagjainak a tapasztalatai sokat segíthetnek, nem utolsó sorban pedig rengeteg helyre eljuthatsz egy társaság részeként, ahova egyébként nem.

+3. Tekerj legendás helyeken!

A filmben érintőlegesen szerepel ez a pont (másik ország felfedezése, versenyek, bringapark), de szerintünk önállóan is megállja a helyét, hiszen számos olyan hely létezik a világban, amelyeket a bringázás mekkájának tekinthetünk. Egy maraton verseny pl. szervezett és kijelölt formában segít egy régió megismerésében. Ilyen lehet az elérhető távolságban lévő Salzkammergut Trophy, a Dolomiti Superbike vagy a Sellaronda Hero, de a keményebb vonalról is említhetjük a kanadai Whistler vagy a franciaországi Les Gets nyújtotta feledhetetlen élményeket.

+4. Segíts egy bringásnak!

Ha legközelebb akár az utcán, akár a természetben, akár egy versenyen látsz egy bringást, aki az út mellett tolja a bringáját, állj meg és kérdezd meg, hogy tudsz-e segíteni. Néhány perc egy defekt vagy egy láncszakadás megjavítása, ám az önzetlen segítség élménye örök. (Persze ehhez az is kell, hogy legalább nálad legyen szerszám és pótbelső.)

ride snow.jpg

Természetesen kíváncsiak vagyunk rá, hogy a filmben bemutatott 10 dolog közül nektek hány volt meg, illetve, hogy ti mivel egészítenétek ki a felsorolást. Írjatok, hogy megalkothassuk a mountain bike-osok bakancslistáját! :)

komment

Címkék: 10 dolog mountainbike hegyikerékpár Filme von Draussen

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr826007792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borosnyuszi 2015.03.05. 17:42:53

4,5,9 pont nincs még meg az 5-ös nem is lesz amíg nős vagyok
süti beállítások módosítása