Ez is volt már - random cikk

  • Buruczki Szilárd nyerte a kőbányai cyclo-cross futamotNovember 8-án hulló falevelek között került megrendezésre a 14. Kőbányai Bringapark Kupa, ahol 243 versenyző küzdhetett meg egymással 23 kategóriában. A férfiak elit futamát Buruczki Szilárd, a nőkét...
  • Aki fiúként indult, de férfiként ért célbaMinden mountain bike-os fejében ott motoszkál, hogy egyszer beleálljon egy komoly kihívásba. Természetesen a kihívás nagysága függ az egyén képességeitől, elszántságától és lehetőségeitől, ám montis...
  • Hazánkban járt a mountain bike királynőjeMinden idők egyik legjobb és legeredményesebb női hegyikerékpárosa, a norvég Gunn-Rita Dahle Flesjaa a Mozgásvilág tesztnapjára érkezett Magyarországra. Az olimpiai és tízszeres világbajnok 23 éven át...
  • Salzkammergut Trophy: ötletek szálláskereséshezAz ismert szállásfoglalási oldalakon a Trophy hétvégéjére már alig találni szabad szállást, illetve a szabad szobákat általában magasabb áron kínálják, mint egyéb időszakokban. Több szállásadó csak...
  • Giro d'Italia 2020: budapesti rajt és még két szakasz MagyarországonHivatalosan is bejelentették, hogy 2020-ban Magyarországon rajtol a Giro d’Italia kerékpáros körverseny. A budapesti rajt mellett további két szakasznak adhat otthont hazánk. Ezeket később jelölik ki...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Bringaverseny a prágai várban!

2014.05.30. 07:01 :: fulopmiklos

Párgai lépcsők (Pražské schody) néven kerül megrendezésre évről-évre az a nemzetközi mountain bike verseny a cseh fővárosban, amely már több mint két évtizedes hagyományra tekint vissza. A Hradzsin ilyenkor a bringások uralma alá kerül, és nézők százai szállják meg az utcákat.

Pražské schody 2014.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: cseh prágai vár Prága bringaverseny Pražské schody Fabian Giger Hradzsin

A kaland valahol itt kezdődik!

2014.05.28. 11:31 :: csetesandor

Annak a 10 dolognak az egyike egy bringáddal töltött éjszaka a természetben, amit meg kell tennie minden mountain bike-osnak mielőtt meghal. Nekünk már megvolt, és neked?

nomad enduro matra tour 12.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: bringatúra mountain bike 10 dolog kalandtúra Mátra Nomad Enduro Ride

Díjátadó egy pezsgősüveg szemével

2014.05.27. 16:20 :: fulopmiklos

A hétvégén rendezték a hegyikerékpárosok világkupa-futamát a csehországi Nove Mestoban, amelyről már korábban beszámoltunk, ám most egy másik nézőpontból elevenítjük fel a verseny záróakkordját az eredményhirdetést.

pezsgo.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: világkupa pezsgő díjátadó Nino Schurter XCO Nove Mesto

Csehoszágban randevúztak a világ legjobb montisai!

2014.05.25. 23:59 :: fulopmiklos

Dél-Afrika és Ausztrália után Európába érkezett a mountain bike XCO világkupa mezőnye. A versenysorozat harmadik állomásának a csehországi Nove Mesto adott otthont.

julie-bresset-vertical-drop.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: világkupa cseh világbajnok mountain bike cross country Nino Schurter Julien Absalon XCO Benkó Barbara Nove Mesto Parti András Martin Fanger Miha Halzer Pauline Ferrand-Prevot

A hétvégén ismét szurkolhatunk Barbinak!

2014.05.23. 09:34 :: csetesandor

Hétvégén ismét XCO világkupa! Az egyetlen, profi csapatban versenyző női hegyikerékpárosunk, Benkó Barbara az eddigi legjobb nemzetközi eredményét érte el a felnőttek között az egy hónapja az ausztráliai Cairns-ben, a világkupa-versenysorozat második viadalán. Sajnos az eliminator, és a cross country versenyszámban is technikai gondok hátráltatták, ennek ellenére előbbiben a 10., míg utóbbiban a 18. helyet szerezte meg!

Benko Barbara 2014 EGO-Promotion.jpg

A versenysorozat harmadik futama hazánkhoz jóval közelebb, a csehországi Nove Mesto-ban kerül megrendezésre, így akár személyesen is szurkolhatunk Barbinak.

Akik mégsem utaznak el a világkupa-futam helyszínére, azok is követhetik viadalt, hiszen ahogy a versenysorozat összes futamát, úgy a csehországi hétvége eseményeit is élőben közvetíti a Red Bull TV

Benko Barbara EGO-Promotion.jpg

A közvetítések időpontja: 

2014. május 23. 17:50 - 19.50 UCI MTB World Cup 2014: Eliminator futamok
2014. május 25. 10:50 - 12:50 UCI MTB World Cup 2014: Cross Country, női futam
2014. május 25. 13:00 - 15:00 UCI MTB World Cup 2014: Cross Country, férfi futam


Fotó: EGO-Promotion/Armin M. Küstenbrück

Szólj hozzá!

Címkék: világkupa verseny mountain bike hegyikerékpár XCO Benkó Barbara

Szívprobléma miatt befejezi pályafutását a világbajnok!

2014.05.22. 23:59 :: fulopmiklos

Niels Albert a 28 éves belga bringás egy sajtótájékoztató keretei között jelentette be, hogy szívrendellenességet állapítottak meg nála, ezért befejezi a pályafutását.

niels_albert.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: belga világbajnok cyclocross Niels Albert

Ezt nagyon benézte! Azt hitte győzött, de végül 55. lett!

2014.05.20. 18:29 :: fulopmiklos

Eloy Teruel a Tour of California kerékpáros körverseny hetedik szakaszán számolta el magát. Olyannyira, hogy azt hitte győztesként közelít a célvonalhoz és vad ünneplésbe kezdett. Csak azután esett le neki, hogy mekkorát tévedett, amikor a mezőny elhúzott mellette, hogy megtegyék a hátralévő utolsó kört. 

Eloy Teruel.jpg

A korai öröm árát csúnyán megfizette a Jamis–Hagens Berman csapat spanyol kerékpárosa, aki végül az 55. helyen ért a célba, 17 másodperccel a szakaszt megnyerő Peter Sagan mögött.

Szólj hozzá!

Címkék: baki országúti Tour of California Eloy Teruel

Danny Hart ismét nagy dobásra készül!

2014.05.20. 11:45 :: csetesandor

Június 8-án harmadik állomásához érkezik a downhill világkupa-sorozat, a helyszín ezúttal az Egyesült Királyságban található Fort William lesz. A pálya, amely kimondottan kedvelt a versenyzők körében, sok természetes akadályt rejt és igen változatos nyomvonalú.

Az angol Danny Hart esélyeshez méltón várja a versenyt és igyekszik is kihasználni a hazai pálya előnyét, olyannyira, hogy ő már a hetekkel a futam előtt a versenypályán gyakorol. A 22 éves versenyző az egyik menetre sisakkamerát is vitt magával, így bepillanthatást nyerhetünk abba, hogy mi vár majd a világ legjobb versenyzőire, persze a látványhoz képzeljünk még hozzá néhány tízezer örjöngő szurkolót.

Szólj hozzá!

Címkék: világkupa verseny downhill Danny Hart Champery Fort William

Tériszonyod van? Messze kerüld el ezt az ösvényt!

2014.05.18. 13:43 :: csetesandor

Izgalmas videót tett közzé a napokban a francia VTOPO nevű hegyikerékpáros térképeket készítő cég egyik munkatársa. A felvételen szereplő bringások, Nico és Narbaix egy lélegzetelállító ösvényen tekernek, ahol azonban nem árt észnél lenni, mert itt aztán tényleg csak egyszer lehet hibázni! Még a látvány is szédítő, tériszonyosk meg se próbálkozzanak vele!

15 komment

Címkék: video mountain bike hegyikerékpár VTOPO

77 millió bringás edzés útvonala egyetlen térképen

2014.05.15. 23:59 :: fulopmiklos

Manapság egyre többen rögzítik a bringával megtett útvonalakat különböző okoskészülékek segítségével, legyen szó edzésről, versenyről vagy túráról. Az okostelefonon használható egyik legnépszerűbb alkalmazás a Strava, amely alapvetően a kerékpáros közönséget célozza (bár futásnál is éppúgy használható).

Induláskor elég csak elindítani a szoftvert, majd a bringázás végeztével leállítani, eközben a telefonunk minden információt begyűjt a megtett útról. Pontosan tudni fogjuk a megtett távolságot, a letekert szintkülönbséget, de az útvonalunkat térképen is visszanézhetjük. Természetesen a fentieken túl számos haszon funkció és szolgáltatás is elérhető a program használatával.

Mivel a felhasználók által generált edzésadatok feltöltésre kerülnek az internetre egy nagy közös adatbázisba, így azokból további érdekes információk nyerhetők. A Strava honlapján elérhető Global Heatmap segítségével lehetőségünk van arra is, hogy megnézhessük az eddig összegyűlt összes útvonalat egyetlen térképen, amely jelenleg több mint 77 millió tekerést jelent.

europa strava heatmap 1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kerékpár okostelefon GPS Strava Global Heatmap

süti beállítások módosítása