Ez is volt már - random cikk

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) video (17) videó (4) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Jön a Kassa Maraton, az igazi terepverseny!

2016.09.07. 23:10 :: fulopmiklos

Még a mountain bike maratonok világában is ritkaságszámba megy ha egy verseny szinte csak terepen halad. Olykor egy 20-30 km-es pálya kijelölése is komoly kihívás úgy, hogy aszfatozott utakat ne érintsen a nyomvonal, a hosszabb távokról nem is beszélve. A Kassa Maraton útvonala mindössze 5%-ban vezet aszfalton úgy, hogy egy nagyváros közelében kerül megrendezésre.

_koda-mtb-singletrack-maraton-kassa.jpg

Tökéletes szezonzárásnak ígérkezik a Škoda MTB Singletrack Maraton, amely a ProSport Team Kassa és a Missia 24 jóvoltából kerül megrendezésre a Kassa melletti Jahodná sí- és szabadidőközpontban, immáron13. alkalommal.

A pálya nyomvonala - amellett, hogy a környék hivatalos kerékpárutjait is érinti és összeköti Kassa legismertebb rekreációs területeit -, nagyrészt egynyomos ösvényeken ún. singletrack-eken halad, amelynek köszönhetően Szlovákia egyik legkedveltebb MTB maratonja a kassai verseny.

_koda-mtb-singletrack-maraton-kassa-2016.jpg

20, 50 és 80 km

A legkissebbek (1 és 14 év között) a Škoda Junior Race gyerekversenyen tehetik próbára magukat egy kifejezetten gyerekeknek tervezett füves pályán, amely korosztálytól függően Pump track szaksszal kerül megspékelésre.

A Scout elnevezésű 20 km-es pályályát ugy tervezték, hogy az amatőrök és a családi verseny résztvevői is gond nélkül teljesíthessék, ugyanakkor benne van a verseny legmagasabb pontja, a Lajoskai menedékház és egy-két laza sigletrack is, hogy a kezdők is belekóstolhassanak az igazi mountain bike-ozás élményébe.

_koda-mtb-singletrack-maraton-kassa-kis-jozsi.jpg
Az 50 km-es Rapid táv igazi singletrack élmény! Ezen a távon hihetetlen hosszúságú, összesen 32 km singletrack várja az indulókat. Nagyobb részt természetes úton létrejött, izgalmas ösvényekről van szó, extrém szakaszok nélkül, így mindenki a tudásának megfelelően tud lassan és biztonságosan vagy mindent beleadva végigmenni a pályán.

A 7. km-nél a Lajoskai hegyi prémiumpont várja a leggyorsabbakat, a 32. kilométernél pedig egy speciális, „igazság hegye“ prémiumszakasz lesz, ahol a cél egy 100 méteres, meredek, technikás emelkedőn lábletétel nélkül feltekerni. Akiknek sikerül, azok sorsoláson vesznek részt, ahol értékes ajándék nyerhető.

Az egykörös, 80 km-es YETI hosszútáv a vérbeli maratonosoké. Az első 40 kilométer közös a középtávosokkal, viszon a legelszántabbak jutalma egy-két új pályaszakasz, szép kilátások Kassára, és az érintetelen Fekete Erdő és Vysoky Vrch (Magashegy) nyújtotta mesés környezet. Az újdonság és igazi csemege az 50 és 80 km távokba bekerülő kassai KE.CY cyklotrail ösvények lesznek! 

Több sorozat színvonalas fináléja

A rendezvény ismét része és utolsó fordulója több sorozatnak is: a Slovak XCM Tour, a Szlovák Maraton Kupafutam és a Pedál MTB Tour résztvevőire és győzteseire is értékes nyeremények várnak!

slovak-xcm-pedal-mtb-tour.jpg

Nevezési díj és rajtcsomag

Ugyan a szeptember 1-ig tartó kedvezményes előnevezés már lezárult, de egészen a versenyt megelőző napig, azaz szeptember 16-ig lehetőség van igazán baráti áron, 20 euró ellenében nevezni, sőt, a verseny napján is csak 25 euró a nevezés. Ráadásul, ha beférsz az első 500 nevező közé egy 12 euró értékű ajándékcsomag is a tiéd lesz, amelybe minőségi, Kassa Maratonos kulacs, Powerbar Energize szelet, Power kókuszolaj és Marva müzliszelet kerül.

cuccok.jpg

Elit versenyzők, nem csak Szlovákiából

A különleges pálya és a verseny színvonala a hobbisták mellett évről-évre egyre több elit versenyzőt is vonz. Az elmúlt két év abszolút győztese Szalay Péter (Bike Zone Gödöllő) ismét ott lesz a rajtvonalnál. A címvédés viszont nem lesz egyszerű a számára, hiszen olyan versenyzőkkel kell megküzdenie, mint Filip Adel és Ján Jobánek (Superior MTB Team CZ ), akik többszörös CapeEpic résztvevők, a cseh és szlovák maratonok legendája, Karel Hartl (Kellys BikeRanch), aki többszörös cseh maraton bajnok, vagy az XCO válogatott Lami testvérek, akik hazai pályán top favoritként állnak rajthoz. Motivációban nem lesz hiány, már csak a pénzdíjak miatt sem.

Kísérőprogramok

A rajt/cél területen Lubos Terry Dupkala szakkomentátor gondoskodik a jó hangulatról, amelyben a verseny kabalája, Yeti segíti majd. Ahogy az már megszokott a Kassa Maratonon, díjazásra kerül a legidősebb és legfiatalabb versenyző, a verseny legnehezebb bringája, a legpechesebb induló, de megválasztják a legszebb hölgyindulót, Miss Kassa Maratont is.

Ha valakinek még ez is kevés lenne, az a támogató partnerek jóvoltából kipróbálhat különböző tesztbringákat, vagy megismerkedhet a kiállítók portékáival, különböző táplálékkiegészítő termékekkel és bringás cuccokkal.
Emellett természetesen minden versenyzőt meleg étel és ital, zuhanyzási és bringamosási lehetőség vár a célban.

kassa-maraton.jpg

Program:

2016. szeptember 16., péntek
• 18:00 – 22:00 regisztráció + MTB filmvetítés a FamilyGym Oaza-ban

2016. szeptember 16., szombat
• 07:00 regisztráció kezdete
• 10:00 „YETI“ 80 km és „RAPID“ 50 km rajt
• 11:30 "SCOUT" 20 km és "Family" rajt
• 12:30 ŠKODA Junior Race gyerekverseny rajtja
• 16:00 Maraton eredményhirdetés + tombola
• 17:00 Slovak XCM Tour és Pedál MTB Tour összetett eredményhirdetés + tombola

A Kassa Maratonra nevezni ide kattintva lehet, bővebb információk - magyar nyelven is! - a verseny honlapján vagy a Facebook oldalán találhatók.

komment

Címkék: beharangozó maraton mountain bike Kassa singletrack

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr911684215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása