Ez is volt már - random cikk

  • 18 km-es városi bringatúra a Mozgás ÉjszakájánJúnius 17-én éjszaka, három év után ismét megrendezésre kerül a Mozgás Éjszakája, amelynek keretei között egy Budapest legszebb részeit érintő, 18 km-es kerékpáros túra várja a bringásokat. A...
  • Hétfőn indul a nevezés a jövő évi HERO-ra!11. alkalommal kerül megrendezésre Selva Val Gardena-ban, 2020. június 20-án a világ egyik legkeményebb hegyikerékpár-maratonja, amelyre mindig hatalmas az érdeklődés.
  • Aki fiúként indult, de férfiként ért célbaMinden mountain bike-os fejében ott motoszkál, hogy egyszer beleálljon egy komoly kihívásba. Természetesen a kihívás nagysága függ az egyén képességeitől, elszántságától és lehetőségeitől, ám montis...
  • A tízedik föld alatti verseny következik, már cyclocross futammal isJubileumra készül a MOFÉM Underworld Kupa, hiszen augusztus 10-én a tízedik föld alatti mountain bike versenyt rendezik meg a Merkapt Sportközpontban és az alatta található járatrendszerben.
  • Bringások lepték el a BalatontMájus 18-án, szombaton háromezer túrázóval teltek meg a „magyar tenger” kerékpárútjai. Ennyi kerékpáros vágott ugyanis neki az ország legnagyobb bringás túrájának, a McDonald's BringaMánia Tour de...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Tedd a polcra a cyclocross életérzést!

2017.01.31. 10:18 :: fulopmiklos

Cyclocross egy kétarcú, meg nem értett kerékpáros szakág. Vannak, akik fel nem foghatják, hogy mi a jó a hidegben dagonyázásban, míg másoknak egy életen át tartó szerelem ez - a közömbösség kizárt.

2017-cyclocross-world-championships-bieles-114447-joris-nieuwenhuis.jpg

Hazánkban a cyclocross szakág fellendülőben van, az egyre nívósabb versenyeken, egyre több induló áll rajthoz és a nézők is megjelentek a kordonok mellett. A kitüntetet figyelem nem csak a hazai versenyeknek szól, egyre többen tudják online követni a legnagyobb belga versenyeket és világkupa futamokat, ami szintén jótékony hatással van a versenyzési kedvre.

Van valami megfoghatatlan abban a heti 1 órában, amikor ott lehetsz a bringáddal a folyamatosan kihívást jelentő pályán. Küzdesz a többi versenyzővel, de valójában magaddal vívod a legnagyobb csatát, hiszen ki kell lépned abból a komfortzónából, amit megszoktál. A futam végére helyreáll a lelki egyensúly és annak ellenére, hogy egy hatalmas szenvedés, egy óriási küzdelem volt a versenyzés, mégis úgy állsz ott a végén, hogy igen, egy hét múlva újra akarom!

2017-cyclocross-world-championships-bieles-152340-sanne-cant.jpg

Ezek azok az érzések, amiket egy fényképpel nehéz visszaadni. Szerencsére vannak páran, akik megpróbálják ezt, hiszen képek tömkelegéből válogathatunk egy-egy verseny után, de egy nemzetközi versenynél ez már nem ilyen egyszerű. Nincs egy Facebook csoport, ahol megosztva megtalálod a képeket, pedig Tom Meeusen, Kevin Pauwels vagy Katerina Nash is keresztülmegy ezeken az érzéseken.

Azonban van nekünk egy Hamvas Bálintunk, akinek a kezei alatt létre jött a cyclephotos.co.uk honlap. Ő az, aki évek óta ott van a belga versenyeken és a különböző világkupa futamokon és jó érzékkel örökíti meg a legfontosabb érzéseket, pillanatokat, hangulatokat. Ezeket a képeket aztán versenyről-versenyre megnézhetjük, bepillantva a legnagyobbak versenyébe.

2017-cyclocross-world-championships-bieles-153622-wout-van-aert.jpg

Hogy ne csak monitoron keresztül nézegethessük a fényképeket, Bálint évről-évre albumba rendezi a fotóit és igazán igényes kiadásban, egy képeskönyv formájába adja át a kerékpározás és a cyclocross szerelmeseinek. A dolog árnyoldala, hogy a kiadás költségeit leginkább a saját pénzéből finanszírozza.

Változtatva ezen, az elmúlt évben egy Kickstarter kampány keretei között valósult meg a projekt, azaz 2015/2016-os szezonról szóló könyv közösségi (elő)finanszírozásban jött létre - sokunk polcának dísze a kiadvány.

cyclocross.png

Bevált recepten ne változtass – tartja a mondás, így a 2016/2017-es cyclocross szezont bemutató könyv létrejöttét újra egy Kickstarter kampány hivatott segíteni. A kampány még egy hétig zajlik, így akinek szívügye a CX szakág, vagy szeret profi kerékpáros fotókat, minőségi tálalásban nézegetni, az ne habozzon és támogassa egy tehetséges honfitársunk munkáját. Cserébe minden alkalommal, amikor majd kinyitjuk a könyvet, egy picit mi is ott lehetünk, azokon a pályákon, azokkal a versenyzőkkel!

A Kickstarter kampány itt érhető el!

Írta: Szalma Csaba
Fotók: Hamvas Bálint

Szólj hozzá!

Címkék: cyclocross Hamvas Bálint

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr4412170830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása