Ez is volt már - random cikk

  • Tizedszer versengtek a föld alatt a bringásokJubileumot ünnepelt a kőbányai föld alatti bringaverseny, a MOFÉM Underworld Kupa, amely tíz évvel ezelőtt egy jó poénnak indult és még a szervezők sem gondolták volna, hogy a rendezvény hosszútávon...
  • Jön Ausztria legnagyobb maratonja, a Salzkammergut TrophyNéhány hét múlva, 2019. július 13-án, 40 nemzet több mint 5000 résztvevőjével – közte 3-400 magyar indulóval – kezdetét veszi Ausztria legnagyobb mountain bike maratonja.
  • Hazánkban járt a mountain bike királynőjeMinden idők egyik legjobb és legeredményesebb női hegyikerékpárosa, a norvég Gunn-Rita Dahle Flesjaa a Mozgásvilág tesztnapjára érkezett Magyarországra. Az olimpiai és tízszeres világbajnok 23 éven át...
  • Pacsizz az ördöggel – jön a huszonkettedik Trophy!A mountain bike maratonok egyik állócsillaga a Salzkammergut Trophy, amely 2019. július 12-14. között Bad Goisernben kerül megrendezésre. A megmérettetésen több mint 40 országból 5000 kerékpáros vesz...
  • Bryton komputerekkel tekernek a belga profikA Bikefun Kft., a Bryton kerékpáros komputerek magyarországi disztribútoraként, büszkén jelenti be a világ jelenlegi elsőszámú kerékpáros csapatának, a Deceuninck – Quick-Step Team Bryton Inc. általi...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

A Kassa Maraton biztos pont a magyar bringások naptárában

2017.09.04. 20:44 :: fulopmiklos

Egyre gyakoribb téma, hogy a magyar bringások figyelme a hazai maratonokról a környező országok mountain bike rendezvényei felé fordul az új élmények reményében. Számos pozitív példa hozható a határainkon túlról, ám ennek a sornak az elején biztosan megtaláljuk a kassai ŠKODA MTB Singletrack Maratont, amely évek óta biztos pont sok honfitársunk naptárában.

kassa-maraton-2017.jpg

Egy verseny, amelyik az egyik legrégebbi az északi szomszédainknál. Egy pálya, ami nemzetközi viszonylatban is egyedülálló. Egy helyszín a magyar határhoz közel. Egy szervezőcsapat, akiknek életstílusa a hegyikerékpározás. Egy erdő és egy rekreációs központ a városhoz közel, ahol minden adott egy feledhetetlen élményhez. Egy hétvége, amikor ennek te is részese lehetsz...

A ProSport Team Kassa szervezésében 14. alkalommal kerül megrendezésre ez a tradicionális és mára már komoly presztizsel rendelkező szlovák verseny. Az egyedülállo pályanak köszönhetően vált több mountain bike-os, köztük nagyon sok magyar induló kedvenc versenyévé a Kassa Maraton. A pálya nyomvonala összeköti a Kassa környéki szabadidő központokat, kihasználja a meglévő jelzett kerékpárutakat és főként egynyomsávos erdei utakon, ún. singletrackeken halad, így okkal nevezhető egyedülállónak.

100percent_hun.jpgÉlmény mindenki számára...

A verseny a Szlovák Maraton kupasorozat és Kelet MTB Liga utolsó fordulója, de nem csak a helyezésekről szól minden... A legkissebbek ŠKODA Junior Race gyerekversenyen szabadulhatnak meg fölös energiájuktól a versenykozpontban egy füves és PumpTrackel kombinált pályán.

A legrövidebb, 20 km-es maratoni távot úgy tervezték, hogy könnyen teljesíthető legyen minden amatőr felnőtt és a családi versenyen induló gyermek számára, ugyanakkor a pálya érinti a többi táv legmagasabb pontját a Lajoskai menedékházat és betekintést enged a könnyebb singletrackekbe is.

Az 50 km-es középtáv a legnagyobb buli! Ezen a távon hihetetlen hosszúságú, összesen 32 km-nyi singletrack található. A többnyire természetes eredetű erdei ösvényeken halad a pálya, néhol hidakkal, kis ugratókkal rásegítve a biztonságos, de élménydús bringázásra.

Az egykörös, 80 km-es hosszútáv a kitartásról és az igazi maratoni élményről szól Az első 40 km együtt halad a középtávosokkal, de aki ezt a távot választja az kap bónuszba – a gyönyörű panoráma és a Fekete erdő érintetlen szépsége mellé – egy 6 km hosszú singletrackes szakaszt is. A verseny történetében először halad most a pálya ezen az igazán különleges szakaszon, a környék legszebb, legöregebb természetes erdei ösvényén.

Az 50 és 80 km-es távokon található a 7. km-nél a Lajoskai hegyi prémium és a 32. km-en az Igazság Hegye technikai prémium ahol értékes díjakért lehet küzdeni. Újdonság a csapatverseny a rövid és középtávon. Egy csapatba bármenyien jelentkezhetnek az adott távon indulók közül, nemtől és kortól függetlenül – a csapat 4 leggyorsabb tagjának ideje számít be az értékelésbe.

Aki tud és szeretne vasárnapig maradni, és kedve van még egy jót tekerni, az résztvehet a KECY Singletrack Tour-on is.

Rajtcsomag a nevezési díjban és értékes díjak

Az első 500 nevező a rajtszám mellé rajtcsomagot is kap. Benne egy 0,7 l minőségi BPA free kulacs, maratonos logóval + Powerbar energiaszelet vagy gél + Marva RAW energiaszelet + MAXX isomaxx izotóniás energiaital. A legjobbak értékes tárgy- és pénzjutalomban részesülnek. Kihírdetésre kerül a legidősebb és a legfiatalabb versenyző, a legnehezebb bringa tulajdonosa és a Miss Kassa Maraton is megválasztásra kerül.

default.jpeg

Program:

2017. 09. 15., péntek

• 18:00 – 22:00 helyszíni nevezés, rajtszámátvétel + filmvetítés FamilyGym Oaza (Kustrova 5. – a városközpontban)

2017. 09. 16., szombat

• 07:00 helszíni nevezés és rajtszámátvétel kezdete
• 10:00 80 km és 50 km távok közös rajtja
• 11:30 20 km, Family távok rajtja
• 13:00 ŠKODA Junior Race gyerekverseny kezdete
• 16:00 14. ŠKODA MTB singletrack maraton eredményhirdetése
• 16:30 Kelet MTB Liga eredményhirdetése + tombolasorsolás

2017. 09. 17., vasárnap

• 9:00 - KECY Singletrack TOUR Szervezett csoportos bringázás a KECY - kassai trailépítők és oktatók vezetésével a legszebb környékbeli traileken, singletrackeken.

Nevezni a versenyre itt lehet! A nevezési díj szeptember 15-ig 21 €, vagy a verseny helyszínén 25 €-ért. Fizetni lehet magyar számlára vagy a helyszinen forintban is! Bővebb információk a verseny honlapján (www.cyklopretekykosice.sk) magyar nyelven is elérhetők. A legfrissebb infók pedig a facebookon a www.facebook.com/cyklopretekykosice oldalon találhatók.

Szólj hozzá!

Címkék: beharangozó maraton mountain bike Kassa

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr8812803690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása