Ez is volt már - random cikk

  • Szeptember első szombatján visszatér az Underworld KupaHárom év kényszerű szünet után, szeptember 3-án újra megnyílnak a kőbányai pincerendszer sötét járatai, hogy a bringások összemérjék erejüket a nagy múltú föld alatti versenyen, amely legnagyobb...
  • Ismerd meg a Trophy ördögének történetA Salzkammergut Trophy extrém távjának teljesítése egy igazán kemény erőpróba. A több, mint 200 km és a 7000 méter szintkülönbség teljesítése nagyon sok munkát és kitartást kíván a z indulóktól. A...
  • Miért múlt ki a Duna Maraton?Idén szép csendben, mondhatni fű alatt maradt el a nagy múltú Duna Maraton, amely ráadásul a 20. alkalom lett volna, egy igazi ünnep. Az ikonikussá váló rendezvény két éve cserét gazdát, most a...
  • Bringások lepték el a BalatontMájus 18-án, szombaton háromezer túrázóval teltek meg a „magyar tenger” kerékpárútjai. Ennyi kerékpáros vágott ugyanis neki az ország legnagyobb bringás túrájának, a McDonald's BringaMánia Tour de...
  • Hazánkban járt a mountain bike királynőjeMinden idők egyik legjobb és legeredményesebb női hegyikerékpárosa, a norvég Gunn-Rita Dahle Flesjaa a Mozgásvilág tesztnapjára érkezett Magyarországra. Az olimpiai és tízszeres világbajnok 23 éven át...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

A Magyar Kerékpáros Szövetség új elnökének levele

2017.06.02. 13:06 :: fulopmiklos

A Magyar Kerékpáros Szövetség május 31-én tartotta tisztújító közgyűlését, melyen új elnököt és elnökségi tagokat is választottak. Az MKSZ elnöke dr. Princzinger Péter jogász, a Magyar Turisztikai Fejlesztési Ügynökség fejlesztési vezérigazgató-helyettese lett.

princzinger-peter.jpg

Alábbiakban az újonnan megválasztott elnök beköszönő levelét változtatás néklkül közöljük.

"Először is köszönöm annak a 49 kerékpáros klubnak a bizalmát, akik a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökévé megválasztottak!

Fontosnak tartom, hogy a kerékpáros szakma valamennyi szereplője megismerje a Közgyűlésen bemutatott elnöki koncepciót – köztük azok a klubok, sportszakemberek is, akik nem tudtak részt venni a Közgyűlésen. Ez a program tartalmazza azt a szemléletet és azt a – konkrét vállalásokat is tartalmazó – vezetői koncepciót, ami az új elnökön és az új elnökségen később számon kérhető lesz.

A kerékpársport hosszú útkeresés és a Polony István féle sikeres konszolidációs program eredményeként hatalmas lehetőség előtt áll. A szervezeti viszonyok rendezettek, a Szövetség tervszerűen és átláthatóan működik. A Sándor Benedek vezette elnökség a konszolidációs programot pénzügyi tekintetben folytatta, a versenyszervezés alapvető kereteit szabályozta.

Ugyanakkor nem lehet szó nélkül elmenni a Szövetséget fenyegető, 100 millió Ft-ot is meghaladó összegű támogatás-visszafizetési kötelezettség, illetve a Szövetség számára ténylegesen rendelkezésre álló források szűkössége mellett. A Szövetség költségvetése jelenleg nem teszi lehetővé minden szakági szakmai cél megfelelő szinten történő finanszírozását. Ezért priorizálni, esetenként szelektálni kell a célok között, egyidejűleg erőfeszítéseket kell tenni újabb források bevonására. Ezekkel a problémákkal az új vezetésnek az elsők között kell foglalkoznia. A várható visszafizetési kötelezettséget leküzdhető akadálynak, a forrásbevonást megoldandó feladatnak gondolom.

Ami a szakmai erőforrásokat illeti, minden feltétel adott hozzá, hogy a sportág növekedési pályára álljon. Őszintén hiszem, hogy ez csak a szereplők együttműködési hajlandóságán múlik. A következő időszak az összefogás időszaka kell, hogy legyen, az itt hozzáférhető program az összefogás programja.

Külön szólok azokhoz a szereplőkhöz, akik elkötelezettek a kerékpársport ügye mellett, de valamilyen okból ma a Szövetség keretein kívül rekedve, vagy attól tudatosan távol maradva végzik munkájukat. Az összefogás programja részükre is felkérés, ha tetszik, ajánlat az együttműködésre. Az MKSZ új vezetése mindenkivel partnerségre törekszik, aki a kerékpársportért képes és hajlandó tenni.

Az új elnökség ebben a szellemben kezdi meg a munkát. Ennek lépéseiről és első eredményeiről folyamatos tájékoztatást adunk."

A kihívásokkal teli munkához sok sikert kívánunk az elnöknek és az elnökségnek egyaránt.

komment

Címkék: kerékpár MKSZ Princzinger Péter

Kelet MTB Liga - új versenysorozat indult!

2017.06.02. 09:27 :: csetesandor

Új mountain bike maraton versenysorozat indult északi szomszédainknál, Kelet MTB Liga (Východ MTB Liga) néven, amely múlt szombaton startolt Lőcsén.

v_chod-mtb-liga.jpg

komment

Címkék: beharangozó mountain bike versenysorozat Szlovákia

Elég tökös vagy a Hegyek Poklához?

2017.05.30. 10:34 :: fulopmiklos

Vasárnap harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Hegyek Pokla MTB Maraton, amely során egy kihívást jelentő, meredek emelkedőkkel, technikás szakaszokkal teli pályán teheted próbára magad az Északi-Vértes gyönyörű, változatos, hegyekkel tarkított erdei útjain.

hegyek-pokla-maraton.jpg

komment

Címkék: beharangozó mountain bike Hegyek Pokla

Bringás invázió a Balatonnál

2017.05.29. 09:03 :: fulopmiklos

A 3000 fős létszámkeret már az előnevezések során betelt, így a balatoni bringás idény egyik legnagyobb kerékpáros túrájára, a McDonald’s BringaMánia Tour de Balatonra a helyszínen már nem lehetett nevezni. A hatalmas érdeklődés mellett zajló eseménynek a nyárias idő is kedvezett, így egész nap verőfényes időben tekerhettek a bringások.

tour-de-balaton-bringamania.jpg

komment

Címkék: kerékpár Balaton Tour de Balaton ötpróba olimpiai ötpróba BringaMánia

süti beállítások módosítása