HTML

Facebook

hirdetés

Strava

Mi szerveztük

Komment

Blogajánló

Dél-Afrikában kezdődött a gigászok viadala

2014.04.18. 22:18 :: fulopmiklos

Április 13-án Dél-Afrikában rajtolt el a mountain bike-osok idei Világkupa-sorozata. A Pietermaritzburg városa mellett található pálya a legnehezebbek közé tartozik: technikás nyomvonal, kemény mászások, épített és természetes akadályok nehezítik a versenyzők dolgát. Azoknak, akik szeretnének egy rövid impressziót kapni a futamról, ajánljuk a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) kisfilmjét, amely a férfiak futamából villant fel képeket.

Szólj hozzá!

Címkék: világkupa mountain bike Dél-Afrika MTB Pietermaritzburg UCI Nino Schurter Julien Absalon

Lance Armstrong bringaszerelőnek áll

2014.04.16. 23:59 :: fulopmiklos

Lance Armstrog az Outside magazin videójában mutatja be, hogyan kell belsőt cserélni egy defektes kerékben, ugyanis a film poénja szerint éppen munkát keres a hétszeres Tour de France győztesből botrányhőssé vált sportoló. Azt meg kell hagyni, hogy az a szerviz, amelyik lecsap az egykori ikonra jól jár, mert gyakorlott szakemberrel erősödhet, hisz Armstrong szemmel láthatóan érti a dolgát, akkor is ha szerelésről van szó.

Szólj hozzá!

Címkék: kerékpár szerelő szervíz Lance Armstrong

A 4 éves BMX-es ikrek elképesztő trükkjei!

2014.04.15. 08:50 :: fulopmiklos

Az Új-zélandi ikerpár videója meghódította világot! Mióta felkerült YouTube-ra a felvétel, amelyben egy bike parkban trükköznek, a média szűnni nem akaró reflektorfényében él a család.

1 komment

Címkék: bmx ikrek Új-zéland

10 dolog, amit egy bringásnak meg kell tennie, mielőtt meghal!

2014.04.10. 21:02 :: fulopmiklos

Igazán inspiráló videóban mutatja be a svájci Filme von Draussen műhelye azokat a dolgokat, amelyeket minden mountain bike-osnak ki kellene próbálnia az életében. Mielőtt elolvasnád a továbbiakat, javasoljuk, hogy kezd a film megnézésével.

Szólj hozzá!

Címkék: 10 dolog mountainbike hegyikerékpár Filme von Draussen

Interjú a legelső downhill bajnokkal

2014.04.08. 14:42 :: fulopmiklos

A legelsőt sohasem felejti el az ember – tartja a mondás. Azonban kíváncsiak vagyunk rá, hogy kinek ugrik be a legelső Downhill Világkupa győztesének neve? Megvan? Nincs? Akkor lássuk!

Aaron Gwin, Gee Atherton, Sam Hill, Greg Minnaar, Steve Peat… illusztris névsor a downhill szakág élő legendái, akik mind Világkupa győztesnek vallhatják magukat, azonban ha visszafelé haladva az időben tovább folytatjuk a sort, eljutunk 1993-ig a legelső Downhill Világkupáig és a legelső bajnokhoz, a német Jürgen Benekéhez.

Jürgen_Beneke_1994.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: bajnok downhill mountainbike kickstarter bringatartó shelfie Juergen Beneke

Szombaton 8 órán át körözhetünk

2014.04.08. 13:01 :: fulopmiklos

Akinek még nincs programja a hétvégére és szivesen versengene egy kicsit, azoknak ajánljuk az Óbudán megrendezésre kerülő Endura 8 órás MTB versenyt. Szintkülönbségtől ugyan nem kell tartani az indulással kacérkodóknak (bár ez egyeseknél még vonzó tényező is lehet) ám, hogy elfognak fáradni a résztvevők a körözés végére, abban mindenki biztos lehet.

8 oras MTB verseny.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: verseny mountainbike hegyikerékpár endura 8 órás

A bringatárolás új korszaka

2014.03.29. 16:50 :: fulopmiklos

Ki tudna egy kerékpáros számára különb használati tárgyat készíteni, mint egy kerékpáros? A Németországban született, de Amerikában letelepedő Juergen Beneke engedve kreatív ösztöneinek megalkotta a tökéletes bringás szekrényt, amelyen minden elfér, ami kellhet egy tekeréshez: a bukósisak, a kulacs, szerszámok, pótbelső, sőt, maga a kerékpár is!

1076941_602720269814826_1505193275_o.jpg

12 komment

Címkék: kerékpár downhill kickstarter bringatartó shelfie Juergen Beneke

A kerékpár hangjai - lenyűgöző bringás szimfónia

2014.03.27. 23:59 :: fulopmiklos

A fékek visítása, a küllők kattogása, a lánc surrogása, a racsni recsegése, a váltó pattanása, a bowdenek pendülése, az abroncsok surrogása – ezekből a mások számára csak zajoknak tűnő hangokból gyúrt csodálatos zeneművet Flip Baber.

bespoken johnny random 2.jpg

5 komment

Címkék: zeneszerző kerékpár szimfónia bespoken johnnyrandom flip baber

Körbe-karikába kerékpáros kalandtúra és sportfesztivál

2014.03.27. 13:32 :: fulopmiklos

A hétvégén gyönyörű tavaszi idő vár ránk, így az, hogy bringára ülünk nem is lehet kérdéses. Ha valaki esetleg egy izgalmas, változatos kihívásokkal tűzdelt terepkerékpáros rendezvényre vágyna, annak elég kilátogatnia a Gyömrőre. Nem maraton, nem verseny, de biztos, hogy jó szórakozás lesz a Körbe-karikába, amolyan idénynyitó jelleggel, családdal vagy barátokkal, de semmiképpen sem egyedül.

korbe-karikaba3.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kerékpár kalandtúra gyömrő körbe-karikába

Ez is mi vagyunk: 20 órás Illegal

2014.03.19. 12:05 :: fulopmiklos

A Mountainbike Challenge blog indítása kapcsán visszatekintünk kicsit és egy olyan eseményt idézünk meg, amely nem csak a múltat, de a jövőt is jellemezheti, ugyanis továbbra is tervezzük saját rendezvények megvalósítását.

A 20 órás Illegal névre keresztelt szezonzáró-esemény 2011 októberében került megrendezésre és két jól elkülönülő felvonásra oszlott: az első részét egy 9 órától 19 óráig tartó bringatúra adta, amely a Batthyány térről indult és ott is ér véget, a második etap pedig a Pál-völgyi barlangnál került megrendezésre egy fergeteges záróbuli formájában, ami kifulladásig tartott, így csak a legkitartóbbak teljesíthették a 20 órás kihívást!

20 oras illegal muontainbike challenge 10.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: szezonzáró hegyikerékpár mountainbike challenge 20 órás illegal