Ez is volt már - random cikk

  • Szeptember első szombatján visszatér az Underworld KupaHárom év kényszerű szünet után, szeptember 3-án újra megnyílnak a kőbányai pincerendszer sötét járatai, hogy a bringások összemérjék erejüket a nagy múltú föld alatti versenyen, amely legnagyobb...
  • 18 km-es városi bringatúra a Mozgás ÉjszakájánJúnius 17-én éjszaka, három év után ismét megrendezésre kerül a Mozgás Éjszakája, amelynek keretei között egy Budapest legszebb részeit érintő, 18 km-es kerékpáros túra várja a bringásokat. A...
  • Buruczki Szilárd nyerte a kőbányai cyclo-cross futamotNovember 8-án hulló falevelek között került megrendezésre a 14. Kőbányai Bringapark Kupa, ahol 243 versenyző küzdhetett meg egymással 23 kategóriában. A férfiak elit futamát Buruczki Szilárd, a nőkét...
  • Ismerd meg a Trophy ördögének történetA Salzkammergut Trophy extrém távjának teljesítése egy igazán kemény erőpróba. A több, mint 200 km és a 7000 méter szintkülönbség teljesítése nagyon sok munkát és kitartást kíván a z indulóktól. A...
  • Bringások lepték el a BalatontMájus 18-án, szombaton háromezer túrázóval teltek meg a „magyar tenger” kerékpárútjai. Ennyi kerékpáros vágott ugyanis neki az ország legnagyobb bringás túrájának, a McDonald's BringaMánia Tour de...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Szombaton Crosskovácsi - XCM országos bajnoksággal

2017.06.06. 14:41 :: fulopmiklos

A Crosskovácsi hazánk legnagyobb kismaratonja vagy ha úgy tetszik a legkisebb nagymaratonja, mert ugyan az indulók száma a Top Maraton sorozat egyes helyszínein rajthoz állók létszámát nem éri el, de a szervezés színvonala, a lebonyolítás módja, a rendezvény nívója a legjobbakkal vetekszik.

crosskovacsi-maraton-2016.jpg

Nyilván ennek is köszönhető, hogy 2017-ben a Crosskovácsi Maraton keretei között kerül sor a Magyar Köztársaság Mountain Bike Maraton országos bajnokságára, de megemlíthető azt is, hogy a Nagykovácsiban megrendezésre kerülő esemény bekerült az Intersport-Mountain-Series nemzetközi versenysorozatba és az Olimipai Ötpróba égisze alá is.

A versenyközpont a Nagykovácsi Tisza Kastély, és az azt körülölelő 15 hektáros ősparkban kerül kialakításra, amely Budapest határától 4 km-re a Budai hegységben található.

A Crosskovácsi Maratonon összesen négy távon zajlik majd a verseny. A gyerekekre 5,2 km (150 m szint) vár, a rövidtáv mezőnye 29,2 km-t (850 m szint) fog teljesíteni, a középtáv lovasai 49,2 km-en (1650 m szint) dönthetik el az elsőség kérdését, míg a legerősebbek a 71,5 km-es (2350 m szint) hosszútávon vívhatnak meg egymással.

Elsőként 10.30-kor a hosszútáv rajtjára kerül sor, a középtáv 10 perccel később, 10.40-kor indul, míg a rövidtáv 10.50-kor startol. A rajtoltatás négy rajtboxból történik majd, távonként. minden rajtboxot két részre osztanak, az első részből indulnak a beszólítottak, a második részből pedig a táv többi versenyzője. A rajtboxok 10.15-kor nyílnak meg a versenyzők előtt, a beszólított versenyzők az adott rajt előtt öt perccel kerülnek beszólításra. A beszólításra kerülő versenyzők névsora 9 órakor kifüggesztésre kerülnek a rajtboxokban.

crosskovacsi-maraton-2016-1.jpg

Az előnevezés lezárult, ám a helyszínen még lesz lehetőség a jelentkezésre. A helyszíni nevezés a különböző távok rajtja előtt 20 perccel lezárul. Azoknak, akik az utolsó percre hagyták a nevezést 8500 Ft-ot kell fizetniük az indulás jogáért.

A szervezők tájékoztatása szerint a magas füvet a pálya teljes szakaszán lenyírták, a belógó ágakat lemetszették. Viszont a téli nagy hideg miatt az avar nem bomlott le, így több helyen levelek borítják az utat, ám ezeken a szakaszokon is mindenhol kialakításra került egy jól kerékpározható, avarmentes nyomvonal. Több szakaszon munkagépekkel újjáépítették az utat, de így is vannak olyan útszakaszok, ahol a vízlefolyások után, a szokottnál mélyebb nyomvályúk alakultak ki, ezek jelezve lesznek sárga alapon fekete felkiáltójellel. Egyébként a pálya - a fent említett néhány szakasz kivételével - kitűnően bringázható.

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

További fontos információ, hogy a Crosskovácsi Maraton része az Olimpia Ötpróba eseménysorozatnak. Az egyes eseményeken a különböző távok teljesítésért pontok járnak, amik az egész program ideje alatt, egészen a 2020-as Olimpiáig gyűjthetők és garantált ajándékokra válthatók. A Crosskovácsi Maraton hosszútávjáért 6, a középtávért 4, míg a rövidtáv teljesítéséért 3 pont gyűjthető.

Az Ötpróba pontok gyűjtéséhez egy gyors, egyszeri regisztráció szükséges csupán, amelyről további információk az eseménysorozat honlapján találhatók. Az Olimpiai Ötpróba Facebook oldalán pedig folyamatosan infókat kaphatsz az idei 55 Ötpróba eseményről!

komment

Címkék: beharangozó maraton mountain bike ötpróba olimpiai ötpróba Crosskovácsi

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr8612567475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása