Ez is volt már - random cikk

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) video (17) videó (4) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Küzdelmes verseny lesz a Bakonyban!

2014.05.14. 16:02 :: fulopmiklos

A hétvégi Kelly's Bakonyerdő Maratonnal kapcsolatban a Bikemag fórumán az alábbi bejegyzés jelent meg szerdán 14.31-kor Togo nevü felhasználó jóvoltából:

"Nem a pánikkeltés miatt írom, de szeretnék megelőzni minden, a rendezőktől származó olyan információt, hogy: "a pálya helyenként sáros, de járható", "a pocsolyák kerülhetők" stb. Mi már tegnap lejöttünk a Bakonyba. Tocsog minden. Már a lejutás is kalandos volt, mert olyan esők voltak, hogy jónéhány utat le kellett zárni a rázúduló sár és iszap miatt. Szépalmánál gyalog nem tudtunk bemenni az erdőbe, konkrétan bokáig süllyedtünk a sárba. Egy erdész azt mondta, hogy a katasztrófavédelem a rendezőknek megfontolásra javasolta a verseny elhalasztását a további csapadékmennyiség és a vihar miatt. És az igazán sok esőt csak mostantól ígérik... Mi megyünk haza."

bakony maraton 2010.jpgBakony Maraton 2010 - ilyen áradásra biztos, hogy nem kell idén számítani!

Sikerült telefonon elérnünk a Bakony Maraton egyik szervezőjét, Kiss Györgyöt, aki a következőket mondta:

„A pálya állapotát, az időjárás előrejelzéseket és az időjárást is folyamatosan figyelemmel kísérjük. Jelenleg a pálya állapota megfelelő, versenyre alkalmas, semmilyen krízishelyzet nincsen! Sokan emlegetik a 2010-es évet, amikor az óriási mennyiségű csapadék miatt el kellett halasztani a versenyt, azonban azt elfelejtik, hogy akkor 14 napig esett az eső. A Bakonyban, a szerencsés adottságoknak köszönhetően, egy-két napos esőzés gond nélkül lefolyik."

Amennyiben az elkövetkező napokban a helyzet változna, a szervezők több vészforgatókönyvvel is készülnek, amennyiben bármilyen változás életbe lépne, arról időben értesíteni fognak mindenkit a verseny honlapján, de ígéretet kaptunk rá, hogy a blogunkkal is azonnal közlik az esetleges változásokat.

A mountain bike nem teremsport! 

(a cikk frissítve: 2014. 05. 16. 8:40)

A hétvégén sokszorosan értelmet nyer a Bakonyerdő Maraton mottója, miszerint „a mountain bike nem teremsport"!

Ma reggel ismét érdeklődtünk telefonon a szervezőknél, akik bejárták a pályát (Vock Balázs bringával ment végig) és mindenhol járhatónak tarják. Azzal egyetértenek, hogy nagyon kellemetlen az időjárás, így küzdelmes versenyre lehet számítani. A rövidtávot élményszerűen kerékpározhatónak nevezte Kiss György főszervező. Állítása szerint a közép és hosszútáv útvonala is 90%-ban problémamentes és a maradék 10%-ra sem használná a járhatatlan jelzőt. Tehát a a Bakonyerdő Maraton megtartásra kerül!

bakonybel idojaras.jpg

A csütörtöki napon éppen a Bakonyban, a Kab-hegyen mérték legerősebb széllökéseket (148,3 kilométer/óra), így letört ágakra, gallyakra minden bizonnyal számítani kell. A köpönyeg.hu holnapra Bakonybél környékére csapadékot és 7-16 fok közötti hőmérsékletet jósol. Küzdelmes lesz, annyi szent!

Tömören a lényeg:

A Kelly's Bakonyerdő Maraton rajtközpontjaként a Bakonybélen található sportpálya szolgál. A választható versenytávok: rövidtáv 33 km (850 m), középtáv 69 km (1540 m) és a hosszútáv, ami 100 km (2235 m). A hosszútávosok 10-kor, a közepesek 10:15-kor, a rövidtávosok 10:30-kor rajtolnak. Akinek nincs még nevezése és belevág a kalandba, az a helyszínen mindezért 10 ezer forintot kifizetve teheti meg.

Fotó: KeZso

Szólj hozzá!

Címkék: maraton mountain bike Bakonyerdő Bakony Maraton

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr486164288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása