Ez is volt már - random cikk

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Tizedszer versengtek a föld alatt a bringások

2019.08.21. 09:17 :: fulopmiklos

Jubileumot ünnepelt a kőbányai föld alatti bringaverseny, a MOFÉM Underworld Kupa, amely tíz évvel ezelőtt egy jó poénnak indult és még a szervezők sem gondolták volna, hogy a rendezvény hosszútávon is ennyire életképes lesz. Márpedig élet az van benne!

mp300154.jpg

A versenyzők beszámolói egyértelműen kiemelik, hogy a változatos és igazán különleges pálya mellett a rendezvény egyik legfőbb jellemzője a fantasztikus hangulat. Ennek megfelelően idén is - a kiabáláson túl - a legváltozatosabb eszközökkel buzdították a versenyzőket a kordon mellett állók: a kolomp, a síp, duda vagy a tapsrúd volt az alapfelszerelés, de lehetett kerékpárfelnit vascsővel vagy épp sörösüveggel ütlegelő szurkolókat is látni - a hangzavar garantált volt!

mp300657.jpg

A tizedik MOFÉM Underworld Kupa az U19 fiúk és a női indulók futamával vette kezdetét. A legtöbb szem egyértelműen Poór Brigittára, a többszörös Európa-bajnok tereptriatlon-versenyzőre szegeződött, aki először állt rajthoz a kőbányai versenyen, de nem látszott rajta a megilletődöttség, hiszen körelőnnyel győzedelmeskedett Szekeres Viktória (KTM Teszt Team) és a Merida Maraton Team CST-t csapattárs, Csobay Nóra előtt. Ugyanebben a futamban az U19-es fiúk elképesztő tempót hajtottak, akik között végül Csuja Bálint (Superior MTB Team), Majoros Dávid (Kőbánya Cycling Team), Szvercsek Márk (Superior MTB Team) sorrend alakult ki.

mp300218.jpg

A második futam a 19-31 éves férfiaké volt, ahol szintén szoros meccs zajlott, amelyből a rutinos Underworld-ös Gérnyi Balázs (Superior MTB Team) került ki győztesen, őt Sylvester Balazs (ZKSE) és Darányi Bence (Péceli TE-Cseuz Ördögei) követte a dobogóra.

Kétségtelenül a cyclocross-futam jelentette a nap fő attrakcióját, amely először került be a verseny repertoárjába, és amelynek kedvéért némi pályamódosításra is sor került – néhány plusz kanyar, egy meredek le- és egy felhajtás, valamint két ugróakadály formájában. Az első körök színes füstbombák ködében telt, amit a versenyzők annyira nem, de a szurkolók nagyon élveztek. A futamot nagy fölénnyel Búr Zsolt (Vialand Racing Team) nyerte, az ezüstöt Kusz Mátyás (FEMAT ZSKE) zsebelte be, míg a harmadik helyet Forintos Norbert (BME Cycling) szerezte meg, aki a második futamban is versenyzett, igaz, ott mountain bike-kal.

mp300421.jpg

És ha már a duplázóknál tartunk. A szervezők lehetőséget kínáltak arra, hogy azok, akik kedvelik az igazán hajmeresztő kihívásokat a hagyományos MTB futam mellett a cyclocross versenyben is elindulhassanak – természetesen a szakágaknak megfelelő kerékpárokkal. Végül 7-en vállalták be a nem mindennapi kalandot. Rögtön említsük is meg Búr Zsoltot, aki miután megnyerte a CX-futamot, szusszanás gyanánt görgőzött kicsit, majd a beállt a 32-42 évesek MTB futamába, hogy ellentmondást nem tűrően, körelőnnyel megnyerje azt is. A 4. futamban Buzso mellett Prájczer Péter (KTM Teszt Team) és Zsofcsák Péter (Superior MTB Team) állt dobogóra. A futamhoz kapcsolódóan meg kell még említeni, hogy az az előnevezés során betelt, így az „teltházzal”, azaz 70 fővel zajlott.

mp300728.jpg

Az 5. futamban a 43 év feletti férfiak versengtek, ahol Fésűs László zabálta fel a mezőnyt kegyetlen tempót diktálva. A második helyen a versenyt rendező Merkapt SE bringása, Ladányi Miklós végzett, aki Kefe mellett szintén a dobogó évek óta visszajáró vendége. A harmadik Horváth Győző (Superior MTB Team) lett. A futamban külön értékelésre kerültek az 53 év felettiek, itt Kovács László (Waberer´s Trek Team) győzött, míg a 63 év felettiek között Kármán József diadalmaskodott.

mp300776.jpg

A MOFÉM Underworld Kupa első 10 éve ezzel lezárult. És hogy mit hoz a jövő? Többször elhangzott már, hogy a versenyt a bringások szeretete, a támogatók lelkesedése és a szervezők elhivatottsága hozza össze évről-évre. Amíg ez a hármas együttállás megvan, addig lehet számolni a föld alatti versennyel.

Az eredmények ide kattintva érhetők el, az eseményvideó pedig alább tekinthető meg.

komment

Címkék: kőbánya mountain bike cyclocross pincerendszer Underworld kupa Merkapt Sportközpont

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr4815017858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása