Ez is volt már - random cikk

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Jelentős változások a Duna Maraton lebonyolításában

2016.01.13. 08:51 :: fulopmiklos

A 2016-os Duna Maraton pályával kapcsolatban jelentős változásokról számoltak be a szervezők. A leglényegesebb, hogy idén jelentősen átszabásra, csökkentésre kerül a távok hosszúsága, amivel a résztvevőket a hosszabb távok irányába szándékoznak mozdítani. Nézzük miről is van szó…

duna-maraton.jpg

„A hosszútáv 70, a középtáv 50 km lesz, a rövidtáv marad 30 km, a minitáv is megváltozik 15 km-re. A változtatásnak kimondottan szakmai indokai vannak, amelyekkel a külföldi trendekhez szeretnénk igazodni. 

Az elmúlt két évben drasztikusan lecsökkent a hosszútáv résztvevőinek a száma, néhány versenyen már 100 fő alá. Ennek nyilvánvaló oka, hogy az elit mezőny eltávolodott a „erős” hobbisoktól, akik szívesebben indultak a középtávon az eredményesebb szereplés érdekében. Tapasztalataink szerint eddig túl nagy volt a különbség a távok hosszai között, ezért most ezen változtatunk és szűkítjük a különbségeket.

Annak érdekében, hogy a 70 km-es hosszútáv még izgalmasabb versenyt hozzon, külön fogjuk értékelni a Magyar Kupa futam keretén belül indult licenszes versenyzőket, és külön fogjuk díjazni a licensz nélküli amatőr versenyzők küzdelmét. Természetesen a pénzdíjazás a hagyományoknak megfelelően az abszolút értékelés szerint történik. Az eredményhirdetés alkalmával is külön fogjuk a két díjátadó ceremóniát lebonyolítani. Ugyanezt az elvet fogjuk alkalmazni a hölgyek 50 km-es versenyén is. Ezen szakmai változtatásunk teljesen összhangban áll az UCI szabályzatával, ahol a maraton táv (nálunk hosszú) minimum 60 km lehet. Ennek megfelelően a pálya nyomvonalát is módosítottuk.

A hosszútáv a dobogókői sípályamászás után lemegy az erdészeti aszfalt útig, majd onnan fel a Fagyos katonáig és onnan újra vissza fel Dobogókőre. Az 50 km-es táv versenyzői idén már a Hoffmann erdészháznál visszafordulnak Pilisszentlélek felé és így nem másszák meg a Dobogókői sípályát. Reméljük, hogy a változtatások előnyösek lesznek számotokra, a távok nehézségi fokának kiválasztásakor!

Az új hosszútávosok részére igen fontos hír, hogy idén már használhatóvá tette az erdészet a Dobogókői sípálya mellett lévő tekerhető szerpentin használatát. A 2015-ös pályainformációval kapcsolatosan többször tájékoztattuk a versenyzőket, hogy a katasztrofális jégkár miatt használhatatlanná vált ez a szerpentin, ezért más lehetőség híján kénytelenek voltunk bevállalni a sípályán való tolás alternatíváját. Ha csak a télen nem áll elő újra jégkatasztrófa helyzet, 2016-ban nem lesz sípályán tolás a hosszútávnak! Természetesen Dobogókő leküzdése ezzel együtt komoly feladat lesz, hiszen ez a szerpentin is igen húzós mókuskeréken.

Úgy gondoljuk a 15 év után történt helyszín változás új lendületet adhat a versenynek. Esztergom város vendégszeretete, a csodálatos környezet, a kulturált versenyközpont, a látványos pálya 2016-ban is méltóképpen szolgálja, hogy jól érezzétek magatokat a Duna Maratonon.”

Kapcsolódó információ, hogy a hagyományokhoz híven 2016. február 28-ig lehet kedvezményesen előnevezni a Top Maraton sorozatra.

Fotó: Vanik Zoltán

Szólj hozzá!

Címkék: beharangozó mountain bike Esztergom Duna Maraton Top Maraton

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr298267610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása