Ez is volt már - random cikk

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) video (17) videó (4) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Reméljük, készen állsz az erőpróbára!

2017.07.10. 16:17 :: fulopmiklos

Már nincs egy hét sem hátra a 20. Salzkammergut Trophy rajtjáig! A felkészülés során nagyjából ilyenkor kapja testünk az utolsó nagy edzéseket, innentől már majd leginkább az átmozgató bringázásoké, feltöltésé és ráhangolódásé a főszerep a Nagy Nap előtt, ehhez szeretnénk egy kis olvasnivalóval szolgálni.

salzkammergut-trophy-2017.jpg

A legtöbb montis naptárában július 15. pirossal van bekeretezve: 4500 körüli indulója lesz idén a Trophy-nak, ebből jelenleg, ízlelgessük csak, kilencszázhetvenkettő fő az, aki a leghosszabb, legkeményebb A távon áll rajthoz! Remélem tudjátok, hogy Balázs Bea, és Ringelhann Fanni is a leghosszabb távon indul, nagyon megérdemlik majd a szurkolást! A nevezési listát itt böngézhetitek, szűrhettek is ismerősök nevére, csapatokra.

A "Király táv" 211 km hosszával összesen 7119 méter szintemelkedést tartalmaz, ez már az a szint, amire nem lehet „csak úgy” bringázgatással felkészülni, minden egyes induló elszántsága már-már önmagában is tiszteletreméltó, ez egy igazi ultratáv. Évről-évre a sikeres teljesítők aránya csupán 50-70% körül mozog, feltéve, hogy nem kell megállítani a mezőnyt váratlan időjárási körülmények miatt a magashegyi hágókon, mert ilyen is előfordult már az elmúlt években.

Aki nem tör az A táv teljesítők babérjaira, az is nagyon könnyen megtalálja a számára még elérhető kihívást jelentő pályát. A B táv a klasszikus maratoni táv a maga 119 km-jével és 3848 szintemelkedésével, itt már egy igazán jót lehet versenyezni. Ezévben a C távon nem csak montival lehet indulni, de külön kategóriája van a gravel bike-nak, ami elég szép kihívás tud lenni a 76 km és 2446 méter szintemelkedés egy nem teljesen ilyen körülményekre kitalált áttételtartománnyal. :)

salzkammergut-trophy-2017-1.jpg

A technikásabb terepet kedvelőknek adott az All-Mountain táv, a maga 60 km-s hosszával és valamivel 2000 méter feletti szintjével. A rövidebb távok között találjuk még az 53 km-s E távot 1543 szinntel, az F távot (37,9 km és 1114 m) valamint a legrövidebb G távot is, a maga 22 km és 688 m szintes paramétereivel.

Az idei évben már másodszor lesz külön futama az E-Bike-oknak is, itt kicsit más rendszer alapján értékelik a 32 km-t és 1180 méter szintemelkedést leküzdőket. Négy külön mért szakasza van a versenynek, kettő mászás és kettő DH szakasz, viszont arra is figyelni kell, hogy az egész távra is van egy külön limitidő!

Szokás szerint úri ellátásra számíthatunk a verseny alatt: a rajtközpontban, az általános iskolában minden résztvevő PowerBar élelmiszercsomagot kap. Az átvételére feljogosító kupon a startcsomagban lesz megtalálható. A kupon beváltására pénteken 15 és 21 óra között, valamint szombaton 7 és 12 óra között van lehetőség az általános iskolában (Volksschule).

2 PowerBar Gel 41 gr
1 PowerBar Energize bar 60 gr
1 PowerBar Energize Wafer 40 gr
2 PowerBar "5 Electrolytes" Tabs

A verseny előtt a rajtvonalnál még megtölthetitek a palackokat PowerBar ISOActive itallal.

Útközben a pihenőállomásokon San Lucar banán, alma, szárított gyümölcs, sós sütemény, szalámis és sajtos zsemle, zsíros kenyér, Prinzen Rolle, édessütemény, Ausseer mézes puszedli, sütemény, víz, PowerBar IsoActive, Coca-Cola és vizes Red Bull várja a versenyzőket. Saját frissítés csak a térképen bejelölt segédállomásokon (AP=Assistenzpunkt) vehetők át.

A verseny után minden résztvevő Trophy pólót kap ajándékba, melyet az általános iskolában vehet át. Amíg a készet tart, 3 színből - Rhubarb, Methyl Blue és Dark Denim - lehet válogatni az unisex pólókból az XS-től a 3XL-es méretig, valamint a 36-os, 38-as és 40-es női pólókból. Hőn áhított fekete pólót kizárólag az extrém táv befutóinak jár!

Végül álljon még itt a Trophy teljes programja, minden fontos információval, lényeges időpontok megjelölésével, természetesen magyar nyelven, amire külön figyelmet fordítanak a szervezők, mivel mindig nagylétszámú kontingens látogat ki hazánkból!

Szólj hozzá!

Címkék: beharangozó mountain bike Salzkammergut Trophy

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr3812655065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása