Ez is volt már - random cikk

  • 18 km-es városi bringatúra a Mozgás ÉjszakájánJúnius 17-én éjszaka, három év után ismét megrendezésre kerül a Mozgás Éjszakája, amelynek keretei között egy Budapest legszebb részeit érintő, 18 km-es kerékpáros túra várja a bringásokat. A...
  • Buruczki Szilárd nyerte a kőbányai cyclo-cross futamotNovember 8-án hulló falevelek között került megrendezésre a 14. Kőbányai Bringapark Kupa, ahol 243 versenyző küzdhetett meg egymással 23 kategóriában. A férfiak elit futamát Buruczki Szilárd, a nőkét...
  • A tízedik föld alatti verseny következik, már cyclocross futammal isJubileumra készül a MOFÉM Underworld Kupa, hiszen augusztus 10-én a tízedik föld alatti mountain bike versenyt rendezik meg a Merkapt Sportközpontban és az alatta található járatrendszerben.
  • Bringások lepték el a BalatontMájus 18-án, szombaton háromezer túrázóval teltek meg a „magyar tenger” kerékpárútjai. Ennyi kerékpáros vágott ugyanis neki az ország legnagyobb bringás túrájának, a McDonald's BringaMánia Tour de...
  • Idén elmarad a 24 órás MTB verseny!A szervezők tájékoztatása szerint a zánkai tábor átépítése miatt nem rendezhető meg a megszokott helyszínen a 24 órás MTB váltóverseny, másik helyszínt pedig, amely megfelelne a komoly tradíciókkal...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Íme mountain bike olimpikonunk bringája!

2016.08.17. 13:40 :: fulopmiklos

Mountain bike olimpikonunkkal, Parti Andrással épp egy nappal azelőtt futott össze a Mozgásvilág.hu csapata egy rövid bringamustra erejéig, mielőtt elindult volna az olimpia előtti utolsó edzőtáborba Livignoba.

partibringaja_portre_1.JPG

Mivel a mountain bike sportban komoly jelentősége van a technikának, amely kiszolgálja a versenyzőt, cseppet sem mindegy, hogy milyen paripával veszi fel hazánk legjobb hegyikerékpárosa az ellenfelekkel a küzdelmet. A találkozáskor a Rióra készült speciális festésű vázat még nem kapta meg Andris, de a Rióban használt paripa szinte mindenben egyezik a bemutatott járgánnyal.

parti-andras-rio.jpg

Parti András kerékpárja

A Rose Mr. Big alig 1,2 kilogrammos karbon vázával már jól összebarátkozott Andris, így ezen az olimpiára sem változtatott. Az XC pályákra manapság jellemző egyre durvább terep miatt már gondolkozik egy össztelós maratoni vázon, de idén még merevfarral támad - amit egyébként a 29"-os kerekek kellően rugalmassá tesznek. Alacsony termete ellenére nem okoz neki gondot a nagy kerékméret. Mint elmondta, nem szenved csorbát a kezelhetőség olyan mértékben, mint amennyit segít az akadályokon átgördülésben.

partibringaja_mrbig_7.JPG

A csúcskategóriás Shimano XTR kerekekre Continental Race King külsők kerülnek. A hajtásról az 1x11-es XTR szett gondoskodik, hátul sztenderd 11-40-es sorral, elöl pedig 34-es tányérral - amit a futamra lehet, hogy lecserél 36-osra, mert gyorsnak ígérkezik a pálya. A kerámia csapágyas C-bear középrész hadat üzen a súrlódásnak és az MRP láncterelő helyén tartja a láncot. A Stages wattmérőt manapság sokan magasztalják, Andrisnak is ez szolgáltatja a teljesítményéről az infót a Garmin Edge 520-on keresztül.

partibringaja_mrbig_4.JPG

A Fox Float 100 mm-t mozgó FIT Terralogic teleszkópban leginkább az intelligens lezárást kedveli, ezért ezen Rióban sem változtat. A személyes igényeket az olyan részletek elégítik ki, mint a mínuszos Ritchey stucni, vagy a kemény szivacsos Ritchey markolat.

Az olimpiai kerékpár festésébe belecsempészték a magyar zászló színeit, hogy messziről felismerhető legyen a nemzetisége.

parti-andrsa-olimpiai-vaz.jpg

Andris bringája egyedileg összeválogatott verzió, a márka magyar honlapján egy hasonlót össze lehet rakni sok ezer euróért. Ha kíváncsi vagy milyen egy olimpián használt verseny MTB, akkor már arra is van lehetőség, szeptember végén egy budapesti kerékpáros-, és futó tesztnapon.

partibringaja_mrbig_1.JPG

Bulizásról ne is álmodj!

Nyilván egy olimpián minden induló számára a legfontosabb, hogy a célvonalnál ott lehessen, de azért nem elhanyagolható élményt ad a megnyitón, a záróceremónián, vagy az olimpiai faluban folyamatosan zajló bandázások, bulik. Ebből a szempontból Andris pont a szívás kategóriát fogta ki, mert a megnyitón még nem volt kint, majd - miután az utolsó nap lesz a futama - nemhogy a köztes bulikon, de még a záróceremónián is kérdéses a részvétele (a verseny és a ceremónia helyszíne egymástól legalább 1-1,5 órányi útra van). Így legalább maximálisan a versenyre fog tudni összpontosítani és a lényeg, hogy a rajtvonalnál ott lesz időben.

partibringaja_mrbig_10.JPG

Andris futamára augusztus 21-én vasárnap, magyar idő szerint 17.30 és 19.30 között kerül sor – szurkoljuk együtt a minél sikeres szereplésért!

Hajrá Andris!

Szerző: Simon Ádám / Mozgásvilág.hu
Fotók: Mozgásvilág.hu, Parti András, SVS Pro Team

Szólj hozzá!

Címkék: olimpia kerékpár Rose Parti András mozgásvilág.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr4410421654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása