Ez is volt már - random cikk

  • Szeptember első szombatján visszatér az Underworld KupaHárom év kényszerű szünet után, szeptember 3-án újra megnyílnak a kőbányai pincerendszer sötét járatai, hogy a bringások összemérjék erejüket a nagy múltú föld alatti versenyen, amely legnagyobb...
  • Ha nyaralni mész, ne hagyd otthon a bringát!Számomra evidens, hogyha autóval megyek nyaralni, akkor a bringát is viszem magammal. Nem volt ez másként idén sem, így egészen más oldaláról is megismerhettem a családi nyaralás színhelyét, a Kornati...
  • Szlovák és osztrák győzelem a Mátra MaratononA szlovák bajnok, Tomas Višňovský és az osztrák Sabine Sommer nyerte a 2019. szeptember 1-én megrendezett 18. Mátra Mountain Bike Maratont. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) naptárban szereplő...
  • Bringások lepték el a BalatontMájus 18-án, szombaton háromezer túrázóval teltek meg a „magyar tenger” kerékpárútjai. Ennyi kerékpáros vágott ugyanis neki az ország legnagyobb bringás túrájának, a McDonald's BringaMánia Tour de...
  • Bringázázz a Tour de France-résztvevő, Geoffroy Lequatre társaságábanHa szívesen csapnál egy edzőkört az angol országúti kerékpáros-körverseny győztesével, a többszörös Tour de France-résztvevő Geoffroy Lequatre oldalán, akkor máris mondjuk a programod szombat...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Nico Mattan: a V4 pannonhalmi befutója a belga klasszikusokat idézi

2017.04.12. 15:51 :: fulopmiklos

A 2017-es V4 Kerékpárverseny magyarországi szakasza 2017. április 22-én rajtol a WestEnd City Center főbejárata elől. A versenyzők pontban délben indulnak két kerékpáros legenda, Bodrogi László és Nico Mattan jelenlétében.

Nico Mattan 2005-ben megnyerte az egyik legfontosabb belga klasszikust a Gent-Wevelgem viadalát, de sokáig a századik Párizs-Roubaix is róla szólt. A belga kerékpársport egyik ikonja 2016 után lesz ismét a verseny díszvendége.

v4-pannonhalma.jpg

Harmadszor érkezel Magyarországra, mennyire nyűgözött le az országunk?

– A magyar emberek nagyon barátságosak. Valóban harmadszor érkezem az országba, öt évvel ezelőtt jártam először nálatok egy barátom meghívására, aki évek óta Budapesten él. Magyarország természeti értékei lenyűgözőek, amikor tavaly ellátogattam a Balatonhoz teljesen elállt a lélegzetem. Alig várom már, hogy újra láthassam ezt a fantasztikus tavat.

Hogyan tetszett a 2016-os V4 Kerékpárverseny, mit vársz az idei viadaltól?

– Maga a verseny nagyon tetszett, mind a rajtállomás, mind pedig a befutó remek helyszínre volt szervezve. A célhely az valami fenomenális, az apátság körüli körözés, a macskakövekkel, hasonló egy belga klasszikus viadal falaihoz. A V4 magyarországi befutója kicsit olyan, mintha a Flandriai Körversenyen járnánk. Remek versenyt várok idén is, vélhetően ezúttal is a csak a végjátékban dől el a győztes kiléte.

nico_mattan-v4.jpg

Miben kellene fejlődnie az eseménynek, hogy még nagyobb presztízzsel bírhasson?

– A budapesti autós forgalom mindenféleképpen problémát okoz. Erre érdemes lenne kitalálni valamit. A kisebb problémák ellenére úgy vélem, hogy jó úton halad a verseny, biztos vagyok benne, hogy egy-két éven belül magasabb kategóriába léphet, és akkor a legjobb európai profi csapatokat is köszönthetjük a rajtnál.

Miként látod a jelenkor európai kerékpáros kultúráját?

– Évről-évre azt tapasztalom, hogy növekszik a kerékpárosok száma, és ez természetesen igaz Magyarország kerékpáros-kultúrájára is. A profi versenyeket illetően az elmúlt évtizedben legfőképpen az infrastruktúra és a technika fejlődött rengeteget. Szerencsére számos remek versenyző található a mezőnyben, akik példaként állnak a fiatalok előtt.

Ha te is szívesen találkoznál Nico Mattannal, akkor ne habozz és látogass ki 2017. április 22-én délelőtt a WestEnd főbejáratához a Visegrád 4 Kerékpárverseny rajtjára, vagy indulj versenyzőként a kísérőrendezvények valamelyikén.

A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 kerékpáros sorozat magyar futamainak hivatalos honlapján találhatók.

komment

Címkék: országúti V4 Nico Mattan

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr1412419945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása