Ez is volt már - random cikk

  • Szeptember első szombatján visszatér az Underworld KupaHárom év kényszerű szünet után, szeptember 3-án újra megnyílnak a kőbányai pincerendszer sötét járatai, hogy a bringások összemérjék erejüket a nagy múltú föld alatti versenyen, amely legnagyobb...
  • Tizedszer versengtek a föld alatt a bringásokJubileumot ünnepelt a kőbányai föld alatti bringaverseny, a MOFÉM Underworld Kupa, amely tíz évvel ezelőtt egy jó poénnak indult és még a szervezők sem gondolták volna, hogy a rendezvény hosszútávon...
  • Miért múlt ki a Duna Maraton?Idén szép csendben, mondhatni fű alatt maradt el a nagy múltú Duna Maraton, amely ráadásul a 20. alkalom lett volna, egy igazi ünnep. Az ikonikussá váló rendezvény két éve cserét gazdát, most a...
  • Hazánkban járt a mountain bike királynőjeMinden idők egyik legjobb és legeredményesebb női hegyikerékpárosa, a norvég Gunn-Rita Dahle Flesjaa a Mozgásvilág tesztnapjára érkezett Magyarországra. Az olimpiai és tízszeres világbajnok 23 éven át...
  • 2000-en már beneveztek a Salzkammergut Trophyra!Már több mint 2000 bringás adta le a nevezését a Salzkammergut Trophyra, amely július 13-án kerül megrendezésre 22. alkalommal. Ha nem akarsz lemaradni az év mountain bike-os csúcseseményéről, akkor...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) video (17) videó (4) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Merre versenyezzünk a hétvégén?

2014.04.23. 13:53 :: fulopmiklos

A hétvégét talán megússzuk jelentős csapadék nélkül, de addig minden nap számítani kell kisebb nagyobb esőre, zivatarra, így a hétvégére még egy jó kis sárdagasztás is kinézhet. A szezon eleji nem a legmegfelelőbb kifejezés a hétvége versenykínálatára, hiszen valóságos rendezvénydömping várja a bringásokat. Na, de merre is induljunk ha egy montis versenyt választanánk programnak szombatra és/vagy vasárnapra?

magyarorszag terkep.jpg

Palota Maraton
Várpalota 

Kezdjük egy szombati eseménnyel, amely igény esetén tetszés szerint kombinálható a vasárnapi erőpróbákkal, így két verseny mellé is pipa kerülhet. Az új néven feltűnő rendezvény, komoly hagyományokra épül, hiszen a korábban Thury maraton(t)ként, illetve Be be be a Bakonybe tavaszköszöntő teljesítménytúraként megismert események „újratöltéséről” van szó.

A Várpalotán megrendezésre kerülő Palota Maratonon három táv közül választhatnak az indulni vágyók: 23 km és 590 méter szintkülönbség vár a rövidtávot kedvelőkre, kicsit több az eggyel nagyobb falatra áhítozókra (33 km, 880 méter) és egy 53 km-es etap vár a legedzettebbekre, akik közel 1500 méter szintkülönbséget küzdetnek le a táv teljesítése során.

A helyszíni nevezés 7.30-tól 9.50-ig tart a rajtközpontként szolgáló Thury téren, a nevezési díj 3000 Ft. A közép- és hosszútáv rajtjára 10 órakor kerül sor, míg a 23 km-t vállalók negyedórával később vághatnak neki a versenynek.

További infók: honlapFacebook

palota maraton 2014.jpg

Szászvár pokla
Nyílt futó és kerékpáros hillclimb verseny

Április 26-án délelőtt a futók, délután (13 órától) a bringások támadják Tolna megye legmagasabb pontját. A mászás a szászvári strandról indul és az 594 méteres Dobogóra vezet, amely a Kelet-Mecsek harmadik legmagasabb csúcsa.

Míg az első etap során a futók két táv valamelyikén indulhatnak (2 és 13 km), addig a bringások három különböző hosszúságú mászást választhatnak (2, 3,5 és 6,5 km). A legkisebb távhoz 100 méter szint dukál, a kicsit hosszabbon 200 méternyit mászhatunk, míg a 6,5 km-es pályához 410 méternyi jár. A nevezési díj a legkisebb távon ingyenes, a másik két menet valamelyikén 1000 Ft-ba kerül a részvétel.

A verseny után jamboree, minimális térítés ellenében főtt étel és italok kaphatók, de lesznek családi programok: kézműves foglalkozások, régi népi játékok, sportbemutatók, vetélkedők.

További infók: honlap 

 

Kishegy Kupa
Balatonlelle

Az idei alkalom lesz a 22. a sorban, így a Kishegy Kupa az egyik „legősibb” mountain bike versenynek is titulálható, amelyre a hagyományos szó is elcsépeltnek tűnhet. A helyszín ezúttal is Balatonlelle déli részén található Kishegy, amely gyönyörű háttérként szolgál a viadalhoz, amely 2014. április 27-én, vasárnap kerül megrendezésre.

A kb. 20 km-es pályán, amely mintegy 500 méternyi szintkülönbséget tartalmaz, egy, két vagy három körös menet választható. Az első rajt 10 órakor kerül ellövésre, ekkor a 10-14 évesek kezdik meg a versengést, a 14 felettiek pedig 11 órakor startolnak. Nevezni a verseny előtt a helyszínen lehet, a 14 év alattiak számára ingyenes a részvétel, a 14 és 18 év közöttiek 1000 forintért indulhatnak, míg a 18 év felettiek számára 2000 Ft nevezési díj fizetendő.

Az érdeklődőket egész napos zsíros kenyerezéssel, az indulókat frissítéssel, a verseny után babgulyással várja a szervező Mozdulj Lelle Diáksport Egyesület, a páratlan hangulat és kilátás a Balatonra már csak hab a tortán.

További infók: Facebook

kishegy kupa.jpg

3. Írottkő Hillclimb
Rattersdorf (Rőtfalva)

A terepkerékpározás és terepfutás szerelmeseit vasárnap egy szezonnyitó megmérettetésre várják Rattersdorfba (Rőtfalvára), a Kőszeg melletti, festőien szép környezetben található ausztriai faluba, ahol megmutathatjuk, hogyan is fér meg vígan a futó és a bringás ugyanazon a terepen, élvezve a tavaszt és a természet ébredését. Ugyanis a versenyen – nem megszokott módon – kerékpárosok és futók együtt rajtolnak, hogy az alpannónia turistaút ösvényein minél rövidebb idő alatt meghódítsák a Dunántúl legmagasabb hegycsúcsát, az Írottkőt (883 m).

A rajtszámok és időmérő chipek átvételére 9.00 és 10.30 között van lehetőség a rattersdorfi sportpályánál, ahol a helyszíni nevezés is intézhető, amely 3000 Ft-ba kerül. A rajthoz szólítás az előnevezések leadásának sorrendjében 11:00-kor kezdődik, míg a tömegrajtra 11.15-kor kerül sor a plébánia templomnál. A verseny távja 12,1 km a teljes szintemelkedés 741 méter.

További infók: Facebook

irottko hillclimb.jpg

Salgótarján XCO – Magyar Kupa 1. forduló
Eresztvény

A verseny központja az eresztvényi Salgó Hotelnél lesz, amely Salgótarjánt elhagyva Somoskőújfalu felől közelíthető meg. Az előnevezésre csütörtök éjfélig van lehetőség 1500 (U17 és Fun kategória) és 3000 Ft-os áron, míg a helyszínen mindez egy ezressel többe kerül.

A nap során 6 futamra kerül sor, ahol az indulók életkori elosztás alapján mérhetik össze az erejüket. A legfiatalabbak 9 és 9.15-ös kezdettel, a Fun kategória indulói 9.55-kor vághatnak neki a versengésnek. Az U15 és U17-es korú versenyzők 10.45-től, a master korúak déltől, míg a főfutam résztvevői 14 órai kezdettel csaphatnak a lecsóba. Bővebb beharangozónkat ide kattintva olvashatjátok el.

További infók: honlap

xco salgotarjan 2014.jpg

Na, te merre veszed az irányt?

komment

Címkék: térkép verseny magyar kupa mountain bike hillclimb hegyikerékpár Salgótarján Írottkő XCO Kishegy Kupa Palota Maraton Szászvár pokla

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr796069062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása