Ez is volt már - random cikk

  • Ha nyaralni mész, ne hagyd otthon a bringát!Számomra evidens, hogyha autóval megyek nyaralni, akkor a bringát is viszem magammal. Nem volt ez másként idén sem, így egészen más oldaláról is megismerhettem a családi nyaralás színhelyét, a Kornati...
  • Aki fiúként indult, de férfiként ért célbaMinden mountain bike-os fejében ott motoszkál, hogy egyszer beleálljon egy komoly kihívásba. Természetesen a kihívás nagysága függ az egyén képességeitől, elszántságától és lehetőségeitől, ám montis...
  • A tízedik föld alatti verseny következik, már cyclocross futammal isJubileumra készül a MOFÉM Underworld Kupa, hiszen augusztus 10-én a tízedik föld alatti mountain bike versenyt rendezik meg a Merkapt Sportközpontban és az alatta található járatrendszerben.
  • Bringások lepték el a BalatontMájus 18-án, szombaton háromezer túrázóval teltek meg a „magyar tenger” kerékpárútjai. Ennyi kerékpáros vágott ugyanis neki az ország legnagyobb bringás túrájának, a McDonald's BringaMánia Tour de...
  • Lux, lumen, kandela – avagy a fényerő sötét oldalaÍrásunkban a Mozgásvilág oldalán olvasható "Lux, lumen, Candela" című cikkre kívánunk reagálni, pontosítani annak tévedéseit. Az említett cikk ugyan 2015-ben íródott, de minden évben leporolásra...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (50) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (26) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (36) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (73) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (30) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (149) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (21) V4 (3) várgesztes (3) verseny (52) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Kártérítési pert indít a korábbi elnök ellen az MKSZ

2015.11.11. 11:47 :: trójaifaló

Ismert, hogy az egy évvel ezelőtt újjáalakult Magyar Kerékpársportok Szövetsége kaotikus állapotokat örökölt a korábbi vezetéstől. Hosszú hónapok munkája kellett hozzá, hogy az „örökség” feltárásra kerüljön. Az elmúlt évek felelőtlen gazdálkodása sajnos kihat az új vezetés munkájára is: a 2014-es elszámolások hiányosságai miatt az MKSZ elesik a 2015-ös Kiemelt Sportág Fejlesztési program támogatásaitól.

Az MKSZ elnökségének és pénzügyi vezetésének kitartó és hosszadalmas munkáját követően, a szövetség a közelmúltban befejezte az összes 2014-es támogatási szerződéssel kapcsolatos elszámolást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) felé. A helyzet egyáltalán nem nevezhető rózsásnak. 2014 első feléből tízmilliós nagyságrendű visszafizetési kötelezettsége már van a szövetségnek, de a félév teljes elszámolása várhatóan további jelentős visszafizetési kötelezettségeket generál. 2014. második féléves hiánypótlási felszólítását a minisztérium már eljuttatta a szövetségnek, jelenleg zajlik a hiánypótlási felszólítás teljesítése, de itt is várható, hogy 3-4 millió forintos támogatási összegre nem az előírásoknak megfelelő bizonylatok - jellemzően határidőn túl eső számlák, nyugták - kerültek a szövetségbe beadásra, ami visszafizetési kötelezettséget eredményezhet.

Az EMMI határozott álláspontja, hogy a 2013-as és 2014-es évek elszámolási hiányosságai alapján felmerült visszafizetési kötelezettségek rendezéséig az MKSZ nem hívhat le további minisztériumi támogatást. Ennek következtében 170 millió forintos KSF4 (2015) támogatást nem tudott a szövetség lehívni. A szövetségi alkalmazottak, szerződéses partnerek 3-6 hónapja nem kerültek kifizetésre, a szövetség működése gyakorlatilag ellehetetlenült. A szakágakban folyó munka 2015-ben hitelekből került eddig finanszírozásra, de ezek a források is teljesen kimerültek mostanra.

Az áldatlan pénzügyi helyzet oka, az előző vezetés és irodai működés felelőtlen volta, ami rendkívüli pénzügyi helyzetet és káoszt hagyott maga után. Ugyanakkor mostanra teljesen tisztán látható, hogy egyrészt a 2014 november előtti szövetségi vezetők, irodai alkalmazottak, illetve támogatásban részesülők közül kik, és milyen mulasztásokat követtek el. Az MKSZ elnöksége miközben továbbra is teljes erővel azon dolgozik, hogy a 2013-2014-es évek pénzügyi hiányait valamilyen módon kezelje, határozatot hozott a felelősök szisztematikus elszámoltatásáról, illetve kártérítési perek elindításáról.

Az MKSZ kártérítési pereket indít a korábbi elnök és gazdasági vezetés ellen

A 2015. november 5-én megrendezésre került elnökségi ülésen a szövetség könyvelőjétől és jogi képviselőjétől kapott információk alapján az MKSZ elnöksége úgy határozott, hogy a szövetség kártérítési pereket fog indítani az előző évek elszámolási problémáit okozó gazdasági vezetők, illetve a korábbi elnök ellen. Az MKSZ jogi képviselője jelenleg azt a feladatot kapta az elnökségtől, hogy állítson össze egy polgárjogi kártérítési keresetet Katona Kálmán korábbi elnök, Nagy Balázs korábbi pénzügyi vezető, valamint az AC Business Connect Kft. korábbi könyvelő céggel szemben. Szintén kártérítési perekre számíthatnak azok, akik a korábbi támogatásokkal nem számoltak el.

Az MKSZ elnöksége a múlt heti ülésen úgy határozott, hogy a szövetség korábbi gazdasági vezetése ellen indított kártérítési perek mellett olyan személyekkel szemben is peres eljárást kezdeményez, akik a támogatási összegek terhére előlegeket vettek fel a szövetségtől, de ezekkel az összegekkel a mai napig nem számoltak el.

A jelenlegi vezetés határozott célja, hogy a magyar kerékpársportban megteremtse a transzparens működés kultúráját, a szabálykövetésen és elszámoltathatóságon alapuló működést, illetve ezen elveknek megfelelő szövetségi pénzkezelést és számvitelt követeljen meg a tagegyesületek, alkalmazottak és alvállalkozók részéről is. Ennek következményeképpen a jelenlegi pénzügyi helyzethez vezető korábbi, felelőtlen gazdasági vezetés felelősei és érintettjei mind felelősségre lesznek vonva. Az előlegekkel, esetlegesen műhelytámogatásokkal elszámolni nem tudó támogatottak pontos listájáról, és a kártérítési perekről az elkövetkező hírlevelekben adunk pontos tájékoztatást, a könyvvizsgálói jelentés elkészülte után.

Forrás: bringasport.hu

Szólj hozzá!

Címkék: kerékpár MKSZ Magyar Kerékpársportok Szövetsége

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr18070072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.