Ez is volt már - random cikk

  • Hétfőn indul a nevezés a jövő évi HERO-ra!11. alkalommal kerül megrendezésre Selva Val Gardena-ban, 2020. június 20-án a világ egyik legkeményebb hegyikerékpár-maratonja, amelyre mindig hatalmas az érdeklődés.
  • Szlovák és osztrák győzelem a Mátra MaratononA szlovák bajnok, Tomas Višňovský és az osztrák Sabine Sommer nyerte a 2019. szeptember 1-én megrendezett 18. Mátra Mountain Bike Maratont. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) naptárban szereplő...
  • Miért múlt ki a Duna Maraton?Idén szép csendben, mondhatni fű alatt maradt el a nagy múltú Duna Maraton, amely ráadásul a 20. alkalom lett volna, egy igazi ünnep. Az ikonikussá váló rendezvény két éve cserét gazdát, most a...
  • Aki fiúként indult, de férfiként ért célbaMinden mountain bike-os fejében ott motoszkál, hogy egyszer beleálljon egy komoly kihívásba. Természetesen a kihívás nagysága függ az egyén képességeitől, elszántságától és lehetőségeitől, ám montis...
  • Salzkammergut Trophy: ötletek szálláskereséshezAz ismert szállásfoglalási oldalakon a Trophy hétvégéjére már alig találni szabad szállást, illetve a szabad szobákat általában magasabb áron kínálják, mint egyéb időszakokban. Több szállásadó csak...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) video (17) videó (4) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

A Fehérkő-Lápa Hillclimb zárta a Challenge sorozatot

2011.09.14. 09:47 :: fulopmiklos

2011. szeptember 10-én került megrendezésre a 2. Fehérkő-Lápa Hillclimb Hegyikerékpár- és Terepfutó Verseny Miskolcon, amely a Mountainbike Challenge 2011. hegyikerékpáros versenysorozat záró futama is volt egyben.

rozsnyai_m_hilcclimb.jpg

Százhúsz induló, kellemes, őszi meleg időjárás és igen jó hangulat jellemezte az idei, immár másodjára megrendezett miskolci hillclimb versenyt. Mivel jelentős eső az elmúlt napokban, hetekben nem esett, a pálya „porszáraz” volt, előre vetítve új pályacsúcsok megszületését.

Először a terepfutók indultak a Fehérkő Lába címért – és az egyik nyeremény Volvo V60-as autóért – a felső-majláti rajtból, abszolút esélyesként Németh Csabával, aki a nemrég megrendezett North Face Ultra Trail Mont Blanc versenyen az előkelő negyedik helyen végzett. Meglepetésre Harsányi Tamás a verseny elejétől fogva az élre állt, majd előnyét szinte fél percre növelve haladt át a célvonalon Németh Csaba előtt. A harmadik helyet Karlowits-Juhász Tamás, a miskolci Nike Futóklub versenyzője szerezte meg egy perccel lemaradva Harsányi Tamás, azaz a Fehérkő Lába mögött.

Új pályarekorddal lett az idén a Fehérkő-Lápa Hillclimb hegyikerékpáros bajnoka és a Fehérkő Lába Dovák Krisztián, a TREK-Józsefhegyi SE versenyzője. 21’54”-es idejét Makács Gábor (TestBike.hu – PCCC), a mezőny második legjobbja több mint egy perces hátránnyal tudta csak megközelíteni. A harmadik legjobb idővel Molnár Balázs a HBSE versenyzője ért a Fehérkőlápai Turistaháznál elhelyezett célba.

dovak_krisztian_1_hillclimb.jpg

A nőknél a legjobb eredményt Rozsnyai Mariann, a Meditech SC versenyzője érte el, a miskolci Heinik Tünde és a VKE-NELSON Aminostar színeiben induló Felföldi Viktória előtt.

A versenyzőket a célba érkezést követően a méltán híres fehérkőlápai gulyás várta, melynek különlegességét az adja, hogy a környéken szabadon termő fűszernövények és gyógyfüvek hozzáadásával készül. A gulyáshoz járó finom péktermékeket a nagybarcai Lezák Pékség biztosította, akik egyébként rengeteg finomsággal készültek, így a versenyzők a pékség standjánál megkóstolhatták a sütőüzem teljes választékát, amely termékek az egészséges életmód és a korszerű táplálkozás jegyében készülnek. A versenyzőknek végül gyógymasszőr állt a rendelkezésükre, hogy fáradt végtagjaikat felfrissítsék.

A Mountainbike Challenge 2011. öt állomásból álló hegyikerékpáros sorozatot az idén négy versenyző teljesítette, miután áthaladtak az utolsó versenyhelyszín célvonalán. Az eredményhirdetéssel egybekötött ünnepélyes díjátadásra őket is a színpadra szólították a sorozat szervezői, ahol megkapták a versenysorozat támogatói által felajánlott értékes díjakat.

Az eredményhirdetés után a szervezők a versenyen előnevezők között kisorsolták a Magyar Kerékpárosklub három darab egy éves tagsági kártyáját, illetve a versenyen indulók között egy szerencsés nevezőnek egy Volvo V60 hétvégét ajánlott fel a Volvo Autó Hungária Kft.

Szólj hozzá!

Címkék: verseny mountainbike challenge Fehérkő-Lápa Hillclimb

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr737259067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása