Ez is volt már - random cikk

  • Szeptember első szombatján visszatér az Underworld KupaHárom év kényszerű szünet után, szeptember 3-án újra megnyílnak a kőbányai pincerendszer sötét járatai, hogy a bringások összemérjék erejüket a nagy múltú föld alatti versenyen, amely legnagyobb...
  • Hétfőn indul a nevezés a jövő évi HERO-ra!11. alkalommal kerül megrendezésre Selva Val Gardena-ban, 2020. június 20-án a világ egyik legkeményebb hegyikerékpár-maratonja, amelyre mindig hatalmas az érdeklődés.
  • Nemzetközi mezőnnyel rajtol hétvégén a Mátra Maraton!Folyamatosan érkeznek a külföldi nevezések a szeptember 1-i Mátra Mountain Bike Maratonra. Eddig több mint 800 versenyző regisztrált a négy táv valamelyikére, köztük a szlovén bajnok, XCO EB...
  • Aki fiúként indult, de férfiként ért célbaMinden mountain bike-os fejében ott motoszkál, hogy egyszer beleálljon egy komoly kihívásba. Természetesen a kihívás nagysága függ az egyén képességeitől, elszántságától és lehetőségeitől, ám montis...
  • Hazánkban járt a mountain bike királynőjeMinden idők egyik legjobb és legeredményesebb női hegyikerékpárosa, a norvég Gunn-Rita Dahle Flesjaa a Mozgásvilág tesztnapjára érkezett Magyarországra. Az olimpiai és tízszeres világbajnok 23 éven át...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Hogyan vegyél másfél millás bringát?

2014.09.17. 15:50 :: fulopmiklos

A címre adható számos válasz közül most csak egyre, de talán a legfontosabbra fókuszálunk: a vásárlás előtt minkenképpen próbáld ki!

Evidens, hogy a sokszázezres árkategóriától kezdődő kerékpároknál nem szívesen nyúlna mellé az ember, ezért az a minimum, hogy mielőtt kicsengetne egy komolyabb summát egy kétkerekűért, legalább ráülne, de sokkal inkább letesztelné a kiszemelt bringát.

Erre szerencsére jópár éve rájöttek a nagyobb kerékpármárkák forgalmazói is és ilyen-olyan verziókban lehetővé is tették ezt tesztcenterek, tesztnapok formájában. Egy tesztcenter tulajdonképpen egy kerékpárüzlet, aminek tulajdonosa kifejezetten tesztelésre szánt kerékpárokat (is) tart üzletében. Ezt a kerékpárt aztán az átlagpógár elviheti kipróbálni, és ha tetszett, meg is veheti magának (persze nem a már megtekert példányt, hanem egy vadiújat). Tök jól hangzik, nem!?

mozgasvilag tesztnap.jpg

Csakhogy...

A valóság nem feltétlenül ennyire vidám, mert:
1. Nem biztos, hogy az adott tesztcenterben elérhető az a bringa, amire a vevő vágyik, vagy van, de nem olyan méretben, amilyenben kellene.
2. Ha van is olyan, akkor az még mindig csak egy bringa, vagyis összehasonlítási lehetőség nincs, vagy az 1. pont alapján korlátozottak a lehetőségek.
3. A teszteléshez jelentős letétet (akár a kerékpár teljes vételárát) le kell tenni az üzletben a tesztelés idejére, lévén nem kis kockázatot vállal a kereskedő, hogy kiadja tökismeretlennek a méregdrága bringáját.
4. A 3. pont okán jellemző, hogy nem is adják oda az utcáról betévedt érdeklődőnek, csak a jól ismert törzsvendégeknek, vagy azoknak se...
5. Ha sikerült is kikérni egy tesztre a vágyott bringát, még el is kell jutnod egy megfelelő helyszínre, ahol valóban megtapasztalható a kerékpár „tudása”.

mozgasvilag tesztnap csilleberc.jpg
Ezen problémák orvoslására léteznek kihelyezett tesztnapok is, ahol egy adott márka számos kerékpárját kipróbálhatod éles körülmények között. Ez már jóval barátságosabb, többnyire elég a személyit otthagynod és egymás után akár több bringát is kipróbálhatsz. Ez már tényleg klafa, igaz?

Már csak az a bibi, hogy nagyon kevés márka biztosít ilyen lehetőséget és akkor is csak egy adott márka bringái közül próbálgathatsz...

mozgasvilag tesztnap 2014.jpg
Szóval foglaljuk össze:
- Kellene egy hely, ahol van egy frankó tesztkörnyezet (vagyis pár kilométeres montikör, lehetőleg minél változatosabb tereppel).
- Kellene még egy csomó kerékpár, különböző méretekben, sok-sok különböző márkától.
- Meg aztán az is jó volna, ha nem kéne egy milla kápét letenni a tesztelés idejére, elég lenne mondjuk, csak a személyi.
- És persze ajándék csoki meg izó és nyeremények sem jönnének rosszul.
- És lehetne az egésznek egy egész napos, családias dzsembori hangulata.

Van ilyen? Van!

Mozgásvilág.hu Kerékpáros Tesztnap 2014

2014. szeptember 27-én, a Csillebérci Szabadidőközpontban ismét megrendezésre kerül a kerékpáros tesztnap, ahol lehetőséged nyílik közel 20 gyártó idei és jövő évi legjobb kerékpárjainak a kipróbálására egy 4,5 km-es tesztkörön! A rendezvény ingyenes, amelyre nem kötelező, de ajánlott az előzetes jelentkezés. Minden további információ és regisztráció ezen a linken található.

Fotó: Kimura, Paraferee

5 komment

Címkék: teszt kerékpár országúti mountain bike tesztnap mozgásvilág.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr286703253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

randomuser1 2014.09.18. 16:32:36

reméálem gondolnak a szegényekreés hoznak párszázezres bóvlikat is, eccer kipróbálnék egy 29er-t terepen...

gizmo266 2014.09.18. 18:52:23

A BUBI-t meg ki lehet próbálni, de nem lehet megvenni.

2014.09.18. 19:01:25

Azt nem tudom, az outikat is azon a pályán lehet kipróbálni, vagy olyan nem lesz? Most vásárolnék de katasztrofális a teszthelyzet, előre az volt a válasz hogy ok rendelnek amilyen kell de még megtapogatni sem lehet mert nem hoznak... pedig szerintem teljesen mainstream cuccot néztem.
Szóval gondolkoztam, hogy talán ki kéne menni (sose voltam ilyen helyen, laikusként fura, de na), a gyártó elvileg képviselve lesz...

kakker 2014.09.19. 07:36:28

Szia vuvuzela!
Lesz outi tesztkör is! Bátran látogass ki, megéri!

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2014.09.19. 09:54:47

Nekem van egy profi DH-es könyök- és egy térdvédő szettem eladó (újak, nem használtak), érdemes ezeket is oda kivinni? Lesz ott vmi bolhapiac is, vagy csak a bringákkal foglalkoznak?
süti beállítások módosítása