Ez is volt már - random cikk

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) video (17) videó (4) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Nőnapi interjú a norvég bringakirálynővel

2015.03.07. 23:55 :: fulopmiklos

Anya és világviszonylatban élvonalbeli mountain bike versenyző egy személyben: példaértékű életvitel és küzdés jellemzi Gunn-Rita Dahle Flesjå mindennapjait.

A nőnap alkalmából a Mozgásvilág interjút készített a nemzetközi mountainbike sport női mezőnyének megkerülhetetlen alakjával, a családanyaként is példásan helytálló norvég bringással, akinek a neve egybeforrt számos Európa- és világbajnoki, valamint olimpiai aranyéremmel. Ő nem más, mint: Gunn-Rita Dahle Flesjå a Multivan Merida Biking Team versenyzője.

gunn_rita_dahle_flesja2.jpg

2009-ben a kisfiad születése után 3 és 6 hónappal több versenyt is megnyertél. Honnan merítetted az erőt, hogy ennyire a versenyekre tudj koncentrálni?

Az egyik ok természetesen a mountain bike-ozás iránti szenvedélyem. Ha csinálsz valamit, amit szeretsz és örömet okoz, plusz energiát és erőt ad. Másodsorban pedig csodálatos családom van, aki 100%-ban támogat. A férjem, Kenneth, aki főállású személyi edzőm is, a nap minden órájában arra koncentrál, hogy különböző módokon segítse a felkészülésemet, így én is a legjobb formámat tudom hozni minden nap.

gunn_rita_dahle_flesja.JPG
Milyen érzés volt, amikor 2005 óta, 6 év után 2011-ben újra megnyerted az XC Európa Bajnokságot Szlovákiában és ez volt az első győzelmed, mióta anya lettél?

Még ez előtt az említett verseny előtt, 2009. szeptemberében megnyertem az XCM Európa Bajnokságot, de valóban, a Szlovákiában szerzett aranyérem volt az első igazi nagy győzelem az XC versenyzésben, mióta anya lettem. Ez az eredmény mindig különleges lesz számomra, hiszen sokan nem hitték, hogy vissza tudok térni és aranyat nyerni XC-ben.

gunn_rita_dahle_flesja3.jpg
A versenytársaid közül te vagy az egyetlen, akinek született már gyermeke?

Másoknak is van gyerekük, de nem a top kategóriában.

Hogyan tudod fenntartani az egyensúlyt a családi élet, a gyermeknevelés és a versenyek között?

Lehetséges, de nem könnyű. Ez egy finom egyensúly a mindennapokban és előfordul, hogy egyes pillanatokban olyan fáradtnak érzem magam, hogy nem vagyok benne biztos, hogy aranyat tudok nyerni. De a férjem mindig mellettem áll: egy olyan ember mellett kelek fel minden reggel, aki ösztönöz és motivál és aki mindig a legoptimálisabb fontossági sorrend felé terel. Ez az idők nagy részében jól működik. Én még mindig szeretem azt amit csinálok és olyan helyzetben vagyok, hogy másokat is tudok motiválni és örömmel művelni a kerékpározást olyan gyakran, amennyire csak lehetséges.

gunn_rita_dahle_flesja4.jpg
A mindennapi életben hogyan vezeted a háztartást, szoktál e főzni és bevásárolni? Van segítséged?

Sűrűek a napok, ez biztos, de a jó tervezés a kulcsa mindennek. Kora reggeltől egészen késő estig minden attól függ, hogy mit milyen sorrendben csinálunk. Mit és mikor kell tenni az edzés és pihenés érdekében, megfelelően táplálkozni, vezetni a háztartást, bevásárolni és foglalkozni a kisfiammal.. mindennek megvan a maga ideje. A legtöbb napon ez jól működik, de nagyon kell koncentrálnom, hogy minden az eltervezett céloknak megfelelően történjen.

gunn_rita_dahle_flesja1.jpg

Ha szeretnéd tudni, hogy hogyan néz ki Gunn-Rita egy napja, illetve, hogyan tért vissza a szülést követően az élvonalba és mik a tervei 2016-ra, olvass tovább a ide kattintva.

Szólj hozzá!

Címkék: világbajnok mountain bike hegyikerékpár Gunn-Rita Dahle Flesjå Multivan Merida

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr837246283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása