Ez is volt már - random cikk

  • Buruczki Szilárd nyerte a kőbányai cyclo-cross futamotNovember 8-án hulló falevelek között került megrendezésre a 14. Kőbányai Bringapark Kupa, ahol 243 versenyző küzdhetett meg egymással 23 kategóriában. A férfiak elit futamát Buruczki Szilárd, a nőkét...
  • Ismerd meg a Trophy ördögének történetA Salzkammergut Trophy extrém távjának teljesítése egy igazán kemény erőpróba. A több, mint 200 km és a 7000 méter szintkülönbség teljesítése nagyon sok munkát és kitartást kíván a z indulóktól. A...
  • Ha nyaralni mész, ne hagyd otthon a bringát!Számomra evidens, hogyha autóval megyek nyaralni, akkor a bringát is viszem magammal. Nem volt ez másként idén sem, így egészen más oldaláról is megismerhettem a családi nyaralás színhelyét, a Kornati...
  • Jön Ausztria legnagyobb maratonja, a Salzkammergut TrophyNéhány hét múlva, 2019. július 13-án, 40 nemzet több mint 5000 résztvevőjével – közte 3-400 magyar indulóval – kezdetét veszi Ausztria legnagyobb mountain bike maratonja.
  • Hazánkban járt a mountain bike királynőjeMinden idők egyik legjobb és legeredményesebb női hegyikerékpárosa, a norvég Gunn-Rita Dahle Flesjaa a Mozgásvilág tesztnapjára érkezett Magyarországra. Az olimpiai és tízszeres világbajnok 23 éven át...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Ezer bringás kelt át kompokkal a Balatonon

2015.05.05. 09:26 :: fulopmiklos

Rekord számú résztvevővel zajlott a hétvégi Tour de Balaton, a szezon legnagyobb kerékpáros tókerülő túrája. Május 2-án, a balatonföldvári kikötőből rajtoló túrák érdekessége, hogy egyéni tempóban és vezetett csoportokban egyaránt tekerhettek a bringások a Balaton körül 206, 146, 86, 32 vagy 6 kilométeres távokon.

kompatkeles.jpg

A változékony időjárásnak köszönhetően a korai rajtok még szitáló esőben indultak, de délután már napsütésben és kellemes melegben értek célba. A Tour de Balaton újítása, hogy az öt távon összesen huszonöt túravezetőhöz csatlakozhattak azok, akik felvezetést igényeltek, de egyéni tempóban is bárki útnak indulhatott. A legtöbb résztvevő kihasználta az egyéni haladás adta lehetőségeket. Ehhez nyújtott segítséget a Balaton körüli, összesen hét frissítőpont, hosszú nyitva tartási idővel és bőséges kínálattal.

A leghosszabb, 206 és a 146 km-es távok összesen 902 túrázóval, reggel 6 órakor rajtoltak Balatonföldvárról, majd Tihanyig azonos útvonalon rótták a kilométereket. A 146 kilométeres táv ezután kompozással vágott a körből és kanyarodott vissza a célterületre.  

tourdebalaton.jpg

Akiknek az egész napos túra még túl nagy kihívást jelentett, azok a legnépszerűbb távon - közel 1000 bringás társaságában -, a 10 órakor induló a 86 km-es túrával kerülhették meg a Balaton keleti medencéjét. Az útvonalnak számukra is része volt egy kompátkelés, azonban ők Szántódról utaztak Tihanyba. A népes mezőny három teljes kompot töltött meg bringákkal és bringásokkal.

Népszerű volt a kisebb, 32 kilométeres túra is, amelyet kifejezetten a családoknak szántak a szervezők. A kényelmes tempójú túrát fél ezren választották, néhányan család egészen kicsi gyerekekkel indult útnak. A legrövidebb, 6 kilométeres táv a legkisebbek igényeihez szabottan Balatonföldváron belüli útvonalon vezetett végig közel száz csöppséget.

tourdebalaton_erem.jpg

A 86 km-es távon elindult a frissen az A-csoportba feljutott jégkorong válogatott csatára, Benk András is.

„A biciklizés jó levezetés volt a krakkói világbajnokság után, az pedig külön jó pont, hogy végre a családdal tölthetünk el egy sportos napot. A balatoni tájakon való kerekezést szerintem legalább egyszer minden bringásnak ki kell próbálnia.”

komment

Címkék: kerékpár túra Balaton tókerülés Tour de Balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr67431394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.05.07. 18:51:02

Hehh, ez igy kicsit lustaság nekem, ha komppal kerülik a Balatont... :D
süti beállítások módosítása