Ez is volt már - random cikk

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Elnöki tájékoztató az MKSZ közgyűlés előtt

2015.05.20. 15:15 :: fulopmiklos

Eisenkrammer Károly a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség elnöke a jövő hét pénteken esedékes Magyar Kerékpársportok Szövetségének 2015-ös közgyűlése kapcsán szólt a mountain bike egyesületek vezetőihez, ám úgy gondoljuk, hogy gondolatai szélesebb kör érdeklődésére is számot tarthatnak.

eisenkrammer_karoly_mmtbszsz.jpg

Amint azt mindannyian tudjátok, 2015. május 29-én, pénteken MKSz közgyűlés lesz. Komoly döntés előtt áll a sportág. A tét a kiemelt sportági státusz megtartása, és ezzel a sportág felemelkedése. Lehet rosszul is dönteni, de ez nagy-nagy butaság lenne.

De miért is, és ki is döntene rosszul, ha jól láthatóan csak egyetlenegy értelmes út van? Azok, akiknek az eddigi, sok éve tartó káosz, a zavarosban halászás volt a jó. Azok, akiknek semmi nem drága, akiknek az a fontos, hogy a „szomszéd tehene” az dögöljön meg. Most elválik, hogy a sportág értéket teremtő többsége meg tudja-e hozni azokat a fontos döntéseket, amik a további fejlődéshez kellenek.

2014. október 18-án azzal a szándékkal vállaltam el az MMTBSzSz vezetését, hogy idén tavaszra az elnökséggel közösen eljuttassuk a sportágat az „egyszövetségi” struktúra kialakításáig. Hogy rend legyen és átláthatóság az MKSz-ben. Működőképes rendszer, amiben minden szakág (mind a kilenc) szakmailag és pénzügyileg önállóan működik, egy erős, befolyásos emberekből álló elnökség irányításával.

Aki ott volt, az tudja, aki nem azoknak most leírom: az MMTBSzSz legutóbbi közgyűlésén 29 egyesület egyhangú szavazással kinyilvánította, hogy a szakág tagjai elfogadják azt, hogy a sportágon belül csak egy (1) szövetség legyen, egyetlen jogi személy (az MKSz). Normális viszonyok között nem is lenne tétje ennek a május 29-i MKSz közgyűlésnek, annyira egyértelmű, hogy mi a feladat. Sajnos azonban vannak, akik keményen dolgoznak azon, hogy ez a változás ne következzen be. Fontos, hogy tisztában legyetek azzal, hogy kinek adtok meghatalmazást, hogy kire bízzátok a szavazataitokat! Ezért 3 rövid mondatban leírom, hogy mire kell figyelned:

1. Az „egyszövetség” jó mert átlátható - a „sokszövetség” rossz, mert káoszhoz vezet.

2. A kiemelt sportági státusz megtartása fontos, mert ez a sportág fejlődésének egyik záloga, mert állami forrás érkezik a Szövetséghez, és mert elismerést jelent mindannyiunk számára.

3. Polony István az MKSz jelenlegi (és remélhetőleg eljövendő) elnöke támogatja a változást, ezért én is támogatom őt. Az országúti szakág jelenlegi elnöke (Törzsök Zsolt) a változás ellen van, ezért kérem, hogy semmiképpen ne bízzátok rá a szavazataitokat!


Ha teheted, akkor Te magad gyere el a május 29-i közgyűlésre! Ha nem tudsz személyesen részt venni, akkor kérem, hogy ezt jelezd az MMTBSzSz e-mail címén (mmtbszsz.hu@gmail.com). Az MTB elnökség tagjai szívesen adnak felvilágosítást, segítséget, hogy hogyan tudod érvényesíteni az akaratod, a szavazatod.

Akinek kérdései vannak, vagy bizonytalan, az kérem, hogy olvassa el az MKSz új honlapján található információkat, PolonyIstván MKSz elnök hírleveleit, vagy a MOB sportigazgatójának véleményét.

Kérem, hogy ezt vegyük, vegyétek komolyan! Adjuk meg az esélyt a mostani, fiatal, tehetséges bringásoknak!

Köszönettel:
Eisenkrammer Károly
MMTBSzSz elnök

Szólj hozzá!

Címkék: mountain bike MKSZ Polony István MMTBSzSz Bringasport Eisenkrammer Károly

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr27476104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása