Ez is volt már - random cikk

  • Ismerd meg a Trophy ördögének történetA Salzkammergut Trophy extrém távjának teljesítése egy igazán kemény erőpróba. A több, mint 200 km és a 7000 méter szintkülönbség teljesítése nagyon sok munkát és kitartást kíván a z indulóktól. A...
  • Hétfőn indul a nevezés a jövő évi HERO-ra!11. alkalommal kerül megrendezésre Selva Val Gardena-ban, 2020. június 20-án a világ egyik legkeményebb hegyikerékpár-maratonja, amelyre mindig hatalmas az érdeklődés.
  • Tizedszer versengtek a föld alatt a bringásokJubileumot ünnepelt a kőbányai föld alatti bringaverseny, a MOFÉM Underworld Kupa, amely tíz évvel ezelőtt egy jó poénnak indult és még a szervezők sem gondolták volna, hogy a rendezvény hosszútávon...
  • A tízedik föld alatti verseny következik, már cyclocross futammal isJubileumra készül a MOFÉM Underworld Kupa, hiszen augusztus 10-én a tízedik föld alatti mountain bike versenyt rendezik meg a Merkapt Sportközpontban és az alatta található járatrendszerben.
  • Salzkammergut Trophy: ötletek szálláskereséshezAz ismert szállásfoglalási oldalakon a Trophy hétvégéjére már alig találni szabad szállást, illetve a szabad szobákat általában magasabb áron kínálják, mint egyéb időszakokban. Több szállásadó csak...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Érdekel valakit az ereményhirdetés!?

2015.07.20. 23:55 :: danóPéter

A minap egy versenyről szóló beszámolóban olvastuk, hogy: "az eredménylistán feltüntetett 3. helyezetthez képest 1 perccel maradtam le a dobogóról... Aztán tovább nézve a listát feltűnt hogy valami nem ok, mert a 3. helyezett hosszú távon indult. Később a csapattársam beszélt is vele és említette neki is, hogy ő hosszún ment, de az első kör után kiállt a versenyből. Ezután 2 alkalommal mentem oda a szervezőkhöz, hogy ezek az információim vannak, megnyugtattak hogy a srác közepes rajtszámmal ment közép távos ideje van, minden így van jól. Ennek tudatában nem vártuk meg az eredményhirdetést, elmentünk ebédelni."

dobogo2.jpg

Érdekes helyzet, de mielőtt belekezdenénk a téma körüljárásába, gondolkozzunk el egy kicsit azon, miről szól az eredményhirdetés. A szervezők a verseny végén ezzel fejezik ki elismerésüket a legjobban teljesítő versenyzőknek - tehát a szervezők gesztusáról? A legeredményesebb versenyzők megmutathatják magukat a többi résztvevőnek és begyűjthetnek néhány elismerő pillantást - tehát a versenyzők egójáról? A nézők megnézhetik, hogy az egész napi cirkuszban ki volt a legerősebb oroszlán - tehát a szórakoztatásról?

Lehet. De szerintem a tiszteletről.

A hazai maratonokon bevett szokás az eredményhirdetést az esemény legvégére tenni. Rendszeresen hallani olyan beszélgetéseket, hogy:
- 17:00-kor lesz az eredményhirdetés, mert meg kell várni, míg mindenki beérkezik a hosszútávról is.
- Micsodaaaa?! 17:00-kor? De hát délben beérkeztem a célba!
Vagy mint a fenti beszámolóban is olvashattuk, hogy ha nem lettem dobogós, nem érdekel. Sőt, sajnos sokszor látni olyan versenyzőt, aki átveszi a díjat, majd az éremmel a nyakában elindul a parkoló felé, pedig a többi kategóriában még javában zajlik a ceremónia.

Mint a legtöbb helyzetben, itt is nehéz igazságot tenni, de valamerre lépni kellene. A versenyszervezők rossz rutint követve nem vállalják be, hogy a kategória első három versenyzőjének beérkezése után 20 perccel megtörténjen az eredményhirdetés. (Ok, várjuk meg a negyediket, biztos ami biztos.) Pedig ennek számtalan előnye lenne. Ha a fenti - kicsit persze szándékosan sarkított - példáknál maradunk, mindenki jobban járna: a szervezők gesztusa több emberhez jutna el, a győzteseknek jobban dagadhatna a mellük a büszkeségtől és a nézőknek is lenne valami program, amíg az ismerőseiket várják.

Érthető persze a délben hazasiető bringás is, aki meg se várja az egészet, mert hosszú út áll még előtte, de az éremmel idő előtt távozókra már nagyon nincs magyarázat. Azon a negyed órán már tényleg nem múlik semmi. A bevezetőben említett sztori pikantériája, hogy barátunk végül dobogóra állhatott volna, ha még ott lett volna, mert végül a szervezők korrigálták a hibát és az új, javított eredménylista szerint szólították ki a helyezetteket.

A közelmúltban megrendezett Salzkammergut Trophyn késő este van az eredményhirdetés, mégis tele van a hatalmas sörsátor. Mondhatnánk, hogy biztos az igen értékes tombolanyeremények miatt, vagy hogy százalékosan lehet, hogy ugyanannyi az érdeklődők aránya, csak a rendezvény nagyobb, de mégis egy jó példa arra, hogy meg lehet tartani a végén is úgy, hogy legyenek érdeklődők.

Ebben a kérdésben most nem szeretnénk eredményt hirdetni, de kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, mert az biztos, hogy a maratonokra jellemző jelenlegi gyakorlat senkinek sem a legjobb. Érdekes lehet a versenyszervezők véleménye, a top versenyzőké, a dobogóról épp lemaradóké és persze azoké a bringásoké is, akiknek a dobogó egy álom marad: hogyan lehetne annyira izgalmassá, érdekessé tenni az eredményhirdetést, hogy érdemes legyen ott maradni és kifejezni tiszteletünket a legjobbaknak!

Mert az biztos, hogy megérdemlik.

komment

Címkék: eredményhirdetés

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr287630542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Niro 2015.07.21. 09:05:42

Ezt Ti tudhatjátok miért van ott úgy, azon nem voltam:
"A közelmúltban megrendezett Salzkammergut Trophyn késő este van az eredményhirdetés, mégis tele van a hatalmas sörsátor. Mondhatnánk, hogy biztos az igen értékes tombolanyeremények miatt, vagy hogy százalékosan lehet, hogy ugyanannyi az érdeklődők aránya, csak a rendezvény nagyobb, de mégis egy jó példa arra, hogy meg lehet tartani a végén is úgy, hogy legyenek érdeklődők.".
Ha végén van ott is tombola lehet ott is azért! :D Szóval ha úgy van ez sem jó példa csak jó trükk, de nem szokatlan :)

A magyar viszonyokat illetve: Igen a tombolanyeremények miatt maradnak, ha olyan nincs utána ne is álmodjon nálunk ilyenről senki, hogy tömeg lesz, (ezt nem csak nálunk csinálják így, már ahol, nincs ebben szégyellni való), főleg ha béna nyeremények vannak, akkor még úgy sem. Móri karika ugyan nem verseny, de azért mégis, ott a TOP 3 után várnak valameddig és jön a díjátadó, így olyan sem esik meg sűrűn, hogy még a dobogós sem vár, mert olyanra is van példa. Hogy a többi helyezésnek is legyen értéke, én úgy csinálnám, hogy a tombolán a jobb helyezést elérő nagyobb eséllyel nyer a rajtszámával, más ötletem nekem jelenleg nincs.

Niro 2015.07.21. 09:18:35

Ami utálatos a versenyeken: káoszos ki hányadik is lett, még chipes időmérésnél is van így, soká teszik fel netre eredményeket, és gyakori, hogy még a dobogós helyezéseket is elszúrják, vagy ahol kell ellenőrzőponton pecsételni, letojják a szervezők van-e még a dobogósoknak is. Sokszor nyomjátok menjünk versenyezni, de a színvonal és az árak közt óriási szakadék tátong. Valami mindig megkeseríti a versenyző életét, aztán csodálkoznak a mezőnyön meg a számokon. Igaz így is mennek mert ez van ezt kell szeretni, illetve a versenyzők is hibásak, ott dicsérik, de ment közben vagy utána négyszemközt meg szidják a szervezést. Egyébként gyalogos teljesítménytúrákon is ez a helyzet, úgy látszik ez magyar sajátosság.

gszaszko 2015.07.21. 09:26:28

A magam részéről nem sokat tudok elmondani arról hogyan, miért zajlik rosszul egy montis eredményhírdetés, ugyanis még egyen sem voltam. Azt tudom elmondani, hogy a hobbymban (makettezés) hogyan zajlik, azt ugyanis én tartom. Ezt a szerepet két éve vettem át. Ez az eredményhírdetés a Mosonmagyaróvári makettverseny showja. Jövőre lesz a 20. évfordulónk. Eleinte mindenkit érdekelt a sok csillogó serleg, oklevél. Egy idő után, már tényleg csak azok maradtak akik díjazottak lettek. Ám tavaly megváltozott valami. A díjkiosztó, egy show elem lett. Szórakoztatás. Na persze nem stand up comedy-re kell gondolni, csak azt kell elérni, hogy azokat is érdekelje a műsor akik egyébként nem értek el eredményt. Nagyon fontos, hogy azok akik ott vannak pozitív eredménnyel távozzanak annak ellenére, hogy nem díjazottak. Ezt úgy lehet elérni, hogy megszólítjuk őket. Persze nem név szerint, hanem az érdekeltségét, esetleg közösségét, identitását, ha külföldiről van szó. Az az igazság, hogy mind addig amíg ezek száraz, monoton díjkiosztók lesznek, soha nem lesznek érdekesek, s a versenyzők valóban menekülni fognak. Jómagam elértem azt két év alatt, hogy az 1500 fős díjkiosztó idén 2500 fő fölé duzzadt, a facebookon, egyéb közösségi fórumokon már beszélnek róla, a rendezvény méltó lezárásaként említik, s már azok ismerősei is maradnak, akik egyébként részt sem vesznek a rendezvényen. Ez csak úgy működhet, ha olyan konferanszié viszi végig a műsort aki közösséget érez a bringásokkal, mindeközben van benne szereplési vágy, és egy csipetnyi humorérzék is, hogy a sok unalmas bekötőt át tudja hidalni.
süti beállítások módosítása