Ez is volt már - random cikk

  • Ismerd meg a Trophy ördögének történetA Salzkammergut Trophy extrém távjának teljesítése egy igazán kemény erőpróba. A több, mint 200 km és a 7000 méter szintkülönbség teljesítése nagyon sok munkát és kitartást kíván a z indulóktól. A...
  • Bringások lepték el a BalatontMájus 18-án, szombaton háromezer túrázóval teltek meg a „magyar tenger” kerékpárútjai. Ennyi kerékpáros vágott ugyanis neki az ország legnagyobb bringás túrájának, a McDonald's BringaMánia Tour de...
  • 2000-en már beneveztek a Salzkammergut Trophyra!Már több mint 2000 bringás adta le a nevezését a Salzkammergut Trophyra, amely július 13-án kerül megrendezésre 22. alkalommal. Ha nem akarsz lemaradni az év mountain bike-os csúcseseményéről, akkor...
  • Giro d'Italia 2020: budapesti rajt és még két szakasz MagyarországonHivatalosan is bejelentették, hogy 2020-ban Magyarországon rajtol a Giro d’Italia kerékpáros körverseny. A budapesti rajt mellett további két szakasznak adhat otthont hazánk. Ezeket később jelölik ki...
  • Pacsizz az ördöggel – jön a huszonkettedik Trophy!A mountain bike maratonok egyik állócsillaga a Salzkammergut Trophy, amely 2019. július 12-14. között Bad Goisernben kerül megrendezésre. A megmérettetésen több mint 40 országból 5000 kerékpáros vesz...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Piknik után, Drótszamár előtt!

2013.06.27. 14:45 :: fulopmiklos

Alig, hogy véget ért Vértesbogláron a MTB Piknik, máris Észak-Magyarország felé veszi az irányt a Mountainbike Challenge mezőnye, hogy ezúttal Erdőbényén a Drótszamár Fesztiválon mérjék össze erejüket.

A június 22-én megrendezett MTB Piknik ezúttal is a szokásosnak nevezhető jó hangulatban, igazi nyárias időben zajlott, ahol 215 induló vágott neki a megújult pályának, amelyen 8, 20 és 50 km-es távok közül választhattak a kerekesek.

mtb-piknik-rajt.jpg

A hosszútáv küzdelmeit Blazsó Márton (VKE-Nelson) nyerte, aki alig 10 másodperccel verte a hazai környezetben versenyző Búr Zsoltot (Alpinbike Team), míg a harmadik helyen Makács Gábor (PCCC) futott be. A nők között Orosz Anita (Trek SE), Kurucz Anna (Bringabanda SC), Rozsnyai Mariann (deviantmtb) abszolút sorrend alakult ki.

A versenyközpontba visszaérkezők ezúttal is megtapasztalhatták a vértesi település vendégszeretetét, akik babgulyással, túrós tésztával és az elmaradhatatlan lekváros fánkkal várták a megfáradt bringásokat.

Erdőbénye Drótszamár Fesztivál

A következő, sorrendben a negyedik Challenge eseményig csupán egy szusszanásnyi pihenőre van idő, ugyanis a korábbi évektől eltérően idén nem július második hétvégéjén, hanem június 29-én, tehát e hét szombatján várja a IV. Erdőbénye Drótszamár Fesztivál a mountain bike maratonozni vágyókat.

erdobenye_drotszamar_fesztival.jpg

A tavaly bevált újdonságokat megtartották a rendezők, mint például a 11 órai, falun átvezetett lassú rajtot, ami inkább hasonlít egy kerékpáros felvonuláshoz, mint egy verseny kezdetéhez, egészen a brónok-völgyi kijáratig, ahol ténylegesen eldördül a startpisztoly és kezdetét veszik a 35 km-es rövidtáv és az 51 km a hosszútáv csatározásai.

Danó Péter, az esemény hegyibringás szervezője így nyilatkozott:

“A múlt évi pálya a visszajelzések alapján nagyon tetszett a résztvevőknek, ezért csak néhány apró – a hosszútávosokat érintő – változtatásra volt szükség. Így például kimarad a házigazda Béres Birtokon egy elég kemény, emlékezetes mászás, de a rövidtáv és a befutó változatlan marad.”

A vendégszeretet tekintetében Erdőbénye sem marad el Vértesboglár mögött, így a nevezett versenyzők Tokaj-Hegyalján is finom ebédben reménykedhetnek. Külön kiemelendő, hogy a szervezők a vegetáriánusok igényeit is szem előtt tartják, sőt az előnevezés során, aki szerette volna, rajtszámot is választhatott magának. A dobogósok külön erre az alkalomra készített “érmeket” vihetnek majd haza, és az eredményhirdetés után is érdemes lesz a rajt-cél területből sport-fröccs-terasszá alakuló helyszínen maradni.

Vavrek Béláné, a helyi főszervező az Erdőbénye Fesztivál Nonprofit Kft. nevében nyilatkozott:

“Az Erdőbénye Drótszamár Fesztivált a kezdetektől támogatja a Béres Szőlőbirtok és Pincészet mellett a Béres Gyógyszergyár is, idén ők a legnagyobb szponzorai a versenynek, de természetesen a település is rengeteget segít nekünk, hogy minden zökkenőmentesen menjen szombaton.”

Az előnevezés lezárultával a versenyre már csak a helyszínen lehet nevezni 4500 Ft-os áron. Azon kívül, hogy ideális kerékpáros idő várható a hétvégére, tovább növelheti a részvételi kedvet az Androméda Travel felajánlása, akik jóvoltából a résztvevők között 2 db 3 fős, 1 hetes görögországi, Makrygialos üdülőhelyre szóló nyaralás kerül kisorsolásra.

Bort, Bringát, Békességet!
Mindenkit vár Erdőbénye!

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló mountainbike challenge Erdőbénye Drótszamár Fesztivál HegyiBringa MTB Piknik

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr157259921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása