Ez is volt már - random cikk

  • Ismerd meg a Trophy ördögének történetA Salzkammergut Trophy extrém távjának teljesítése egy igazán kemény erőpróba. A több, mint 200 km és a 7000 méter szintkülönbség teljesítése nagyon sok munkát és kitartást kíván a z indulóktól. A...
  • Megújult pályával jön a kőbányai cyclo-cross versenyDecember 15-én, vasárnap 13. alkalommal állhatnak rajthoz a cyclo-cross szakág kedvelői Budapesten, a Kőbányai Bringapark Kupán. A Cyclo-cross Magyar Kupasorozat utolsó állomására a versenyzőkön kívül...
  • Tizedszer versengtek a föld alatt a bringásokJubileumot ünnepelt a kőbányai föld alatti bringaverseny, a MOFÉM Underworld Kupa, amely tíz évvel ezelőtt egy jó poénnak indult és még a szervezők sem gondolták volna, hogy a rendezvény hosszútávon...
  • A tízedik föld alatti verseny következik, már cyclocross futammal isJubileumra készül a MOFÉM Underworld Kupa, hiszen augusztus 10-én a tízedik föld alatti mountain bike versenyt rendezik meg a Merkapt Sportközpontban és az alatta található járatrendszerben.
  • Bringások lepték el a BalatontMájus 18-án, szombaton háromezer túrázóval teltek meg a „magyar tenger” kerékpárútjai. Ennyi kerékpáros vágott ugyanis neki az ország legnagyobb bringás túrájának, a McDonald's BringaMánia Tour de...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Idén elmarad a Buda Maraton!

2015.03.06. 09:31 :: fulopmiklos

A tegnapi nap során a www.sportaktiv.hu oldalon található információk alapján számoltunk be arról, hogy veszélyben lehet a nagy múltú és igen kedvelt szezonindító mountain bike maraton, a Buda Maraton idei megrendezése.

Ugyan hivatalos állásfoglalás eddig nem érkezett a szervezői oldalról, ám a tegnapi hírünket, amelyet a Facebookon is közzétettünk, megosztotta az Újbuda Mountain Bike Sportegyesület, ahova kommentként érkezett egy szervezői megjegyzés, amely nagy bizonyossággal előrevetíti az idei Buda Maraton elmaradását.  

buda_maraton.jpg

Az alábbiakban idézzük ezt a nyilvános és bárki számra olvasható hozzászólást:

„Hát, igen! Kétségtelen, hogy nehéz idők járnak és nem egyszerű a kiszolgáltatott versenyrendező dolga, hogy mit nyilatkozzon. Volt egy decemberi jégkár katasztrófa, amitől még mindig úgy néz ki az erdő a magasabb helyeken, mintha atomtámadás érte volna. Az erdészet küzd, hogy kezelje a helyzetet, de ez még hónapokig eltart. A Buda Maraton számára értékes ösvények járhatatlanok. A Hármashatárhegy pedig azért nem jön számításba, mert jogvita tárgya a vitorlázó repülőtér.

Ha gagyi pályát csinálunk - kényszerből - lecikiznek (jogosan). Ha várunk a végsőkig, hogy hátha... akkor is. Ebből nem lehet jól kikerülni. De hát ez van! Sajnos. Van az úgy, hogy nincs sehogy.

Konkrétan: az idei Buda Maratont nem tudjuk méltóan megrendezni tőlünk kívülálló okok miatt. Kérjük mindenki megértését, de tovább nem várhatunk a döntéssel! Természetesen 2016-ban újra Buda Maraton, új pályával!”

Hogy jogos-e a főszervező kritikától való félelme, döntse el mindenki maga, szerintünk a külső körülmények nem kérhetők számon a szervezőn. Viszont a Buda Marci elmaradását nagyon sajnáljuk, mert 500-600 bringás csak összejött minden évben, hogy együtt csapjon bele a maraton szezonba.

UPDATE: MEGÉRKEZETT A HIVATALOS ÁLLÁSPONT


Tisztelt Versenyzők, Sporttársak!
 

Mint azt a tavalyi verseny után közzétettük, az volt a szándékunk, hogy 2015 - ben teljesen megújítjuk a Buda Maratont és új helyszínen, új pályával rendezzük meg az eseményt.

Eltökélt szándékunk volt, hogy a Csillebérc - Normafa - Széchenyi hegy zónában valósuljanak meg az új tervek. Azonban a katasztrofális jégkár, mely romba döntötte az erdőt az általunk tervezett nyomvonalon, keresztülhúzta terveinket.

Annak ellenére, hogy a XII. kerületi Önkormányzat és a Pilisi Parkerdő, valamint több bringás önkéntes csapat is megfeszített munkával próbálta rendbe tenni a károkat, februárig nem sikerült még kitisztítani azokat a verseny számára tervezett ösvényeket, amelyek nélkül a nyomvonalat nem lehet folyamatában kialakítani.

A többszöri helyszíni bejáráson sajnálattal győződtünk meg arról, hogy rendkívül kétséges, mikorra lesznek járhatóak ezek az ösvények. Talán nem ismert számotokra, de egy ilyen nagyszabású verseny engedélyeztetési procedúrája átlagosan 3 hónapig tart, még normális körülmények között is.

Nem kockáztathattuk meg, hogy úgy hirdessük meg a versenyt, új pályán, új versenyközponttal, hogy az illetékes hatóságok engedélyeivel nem rendelkezünk. Gondolhatjátok, hogy számunkra is nehéz döntést kellett hoznunk, de úgy érezzük, hogy a Buda Maraton 13 éves rangjához méltó verseny megrendezését vállalhatjuk csak fel...

Kérjük szíves megértéseteket ebben a nehéz helyzetben. Azon leszünk, hogy 2016 - ban megvalósíthassuk tervünket, hogy a Buda Maraton egy új, nemzetközi szintű pályával állhasson a rendelkezésetekre.

Harangvölgyi András
Főrendező
BringaErdő Kft.

komment

Címkék: verseny hegyikerékpár Buda Maraton

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr607245307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása