Ez is volt már - random cikk

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (50) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (26) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (36) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (73) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (30) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (149) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (21) V4 (3) várgesztes (3) verseny (52) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) video (17) videó (4) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

16 dolog, amit egy földalatti bringásnak tudnia kell!

2015.07.29. 23:56 :: fulopmiklos

Mivel a jövő héten kerül megrendezésre hazánk legkülönlegesebb mountain bike versenye, a MOFÉM Underworld Kupa, ezért azt gondoltunk, hogy egy cikkben összefoglalunk nektek minden fontos tudnivalót a földalatti bringaversenyről.

uw2015-4.jpg

Mikor lesz?

Kezdjük a legfontosabbal! A verseny 2015. augusztus 8-án, szombaton kerül megrendezésre, ami ugyan munkanap, de bízunk benne, hogy egyébként sem tervezett dolgozni senki ezen a nyári szombaton és már gondoskodtatok szabiról vagy szabadnapról. Jó hír viszont, hogy a sajtó és a média képviselői dolgozni fognak, akik egyébként is imádják a földalatti bicikliversenyt, így ha „benne akarsz lenni a tévében”, akkor feltétlenül indulnod kell!

Mi is ez az egész?

Nyilván mindenki tudja – aki nem, az valószínűleg átaludta az elmúlt 5 évet – de azért egy mondatban összefoglaljuk, hogy a MOFÉM Underworld Kupa egy részben a föld alatt zajló mountain bike verseny, amely a Merkapt Maraton Team Sportegyesület szervezésében, a kőbánya alatti pincerendszerben kerül megrendezésre 2010 óta. A verseny nyílt, azaz bárki részt vehet rajta, aki rendelkezik némi kerékpáros rutinnal és van egy hadra fogható mountain bike bringája.

uw6.jpg

Hol lesz a verseny?

A bringaverseny Kőbányán, a Maglódi úton található Merkapt Maraton Sportközpontban (korábban Dreher Sporttelep) kerül megrendezésre. A sportközpont nagyszerű infrastruktúrával rendelkezik (parkoló, öltöző, zuhanyzó), így ideális helyszíne különböző sporteseményeknek, többek között itt kerül megrendezésre évről-évre a Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvény is, amely során tízezres tömeg is megfordul a helyszínen.

Milyen a pálya?

A MOFÉM Underworld Kupa rajt-cél területe a sporttelep füves labdarúgópályáján kerül kialakításra, itt kapnak helyet a nevezési és csapatsátrak, a kiállítók, a büfé és innen rajtolnak a futamok is. A verseny nyomvonala a sportközpont területén, a szomszédos ipartelep egy részén és a földalatti pincerendszerben kerül kialakításra kb. 2 km hosszban, jelentős szintkülönbség nélkül. Egyedüli nehézségként a pincebejárathoz vezető 10 méteres rámpát említhetjük, amely némi bringás rutint azért igényel. A versenypálya talaja vegyes összetételű: füves, kavicsos, aszfaltos, salakos, macskaköves és föld utak, a föld alatt helyenként csúszós beton és némi nedves föld.

dsc_2380.jpg

Milyen a barlangrendszer?

A MOFÉM Underworld Kupa nyomvonalát képező földalatti szakaszon a pince belmagassága változó, átlagban 2-2,5 méter, de egy ponton kb. 160 cm körülire csökken, itt fokozott körültekintéssel – és a nyakat behúzva - kell haladni, erre tábla és villogó fények is figyelmeztetnek. A járatok szélessége 3 és 8 méter között változik, egy szakaszon viszont ettől szűkebb, kb. másfél méter szélességű, ennek a résznek a végén egy vasajtón is át kell haladni, amely kb. 80 cm széles (részletes pályabemutató itt olvasható!)

A lebonyolítás módja?

A nap folyamán 5 futam kerül megrendezésre. Külön versenyeznek a próbafutam résztvevői, a második menet a junior korú indulóké és a nőké, továbbá 3 külön futamban, életkori felosztás alapján, versengenek a férfiindulók.  A próbafutam 30, a női 60, a férfiak futamai 70 percig tartanak.9.30-kor rajtol ez első, 14.40-kor az utolsó futam (a részletes időrend itt található!)

uw2015-6.jpg

Díjazás?

9 kategóriában kerülnek értékelésre az indulók, a dobogósok egyedi éremre, értékes MOFÉM, Teka és Motorex nyereményekre számíthatnak.

  1. U19 férfi, 15-18 évesek (2000-1997)
  2. U19 nő, 15-18 évesek (2000-1997)
  3. Felnőtt nő, 19-29 évesek (1996-1986)
  4. Master1, nő 30-39 évesek (1985-1976)
  5. Master2, nő 40 évesek és 40 év felettiek (1975-)
  6. Felnőtt férfi, 19-29 évesek (1996-1986), futam ideje: 70 perc
  7. Master1 férfi, 30-37 évesek (1985-1978), futam ideje: 70 perc
  8. Master2 férfi, 38 évesek és 38 év felettiek (1977-), futam ideje: 70 perc
  9. Master3 férfi, 50 évesek és 50 év felettiek (1965-)

uw2015-5.jpg

Mi az a próbafutam?

A próbafutamot a nem versenyorientált bringásoknak, a verseny hangulatába belekóstolni vágyóknak ajánlunk. A próbafutam résztvevőire 30 perc tekerés vár, ahol hozzájuk hasonló, a mountain bike sporttal még csak ismerkedő „versenytársakra” lehet számítani. Az indulók idejét lemérik, az eredménylistában szerepeltetik, de dobogós díjazásra, eredményhirdetésre ebben a futamban nem kerül sor. Mivel a pincéhez vezető rámpa nem veszélytelen, a teljesen amatőr, minimális hegyikerékpáros rutinnal sem rendelkezőknek a részvételt nem ajánljuk.

Mivel a próbafutam résztvevői is ugyanazt a szolgáltatás-csomagot kapják, mint bármely más futam indulói, így mindenki számára szükséges a nevezés és a nevezési díj megfizetése. 

Milyen bringával indulhatok?

A versenyen való részvételhez egy jól felkészített mountain bike kerékpár elengedhetetlen, ám általánosságban kijelenthető, hogy nem a bringán múlik a dolog, azaz egy a kétkerekűjét és önmagát ismerő bringásnak nem lehet problémája a pályán.

uw-11.jpg

Veszélyes ez a móka?

Tekintettel a földalatti szakaszban lévő éles kanyarokra, beszűkülő járatokra, sötétebb részekre, csúszós talajra, a pincerendszerben fokozott óvatossággal ajánlatos közlekedni. Mivel a föld alatt néhány 10 méteres szakasztól eltekintve előzési lehetőség nincs, így azt ne ott erőltesd, mert balesetveszélyes! Ha gyorsabb vagy, akkor a pincéből felvezető mászáson, illetve a pálya föld feletti részein fogsz tudni előzni. A lassabb és tapasztalatlanabb bringások figyeljenek az őket leköröző gyorsabb versenytársakra és a továbbhaladásukat igyekezzenek elősegíteni.

Mennyi a nevezési díj?

A nevezési díj 2015. július 31-ig, péntekig 3500 Ft, augusztus 1-6. között 4500 Ft, míg a helyszínen – korlátozott számban - 5000 Ft. A nevezési díj fejében indulási jogot kapsz a MOFÉM Underworld Kupára, valamint rajtcsomagot, amely tartalmazza a rajtszámod az időmérő chippel, egy pár egyedi kivitelű MOOSE kerékpáros zoknit, HIGH5 gélt, MOFÉM ajándékot, ebédjegyet, tombolaszelvényt stb. Emellett minden induló számára egészségügyi felügyeletet, kulturált öltözőt, zuhanyzási lehetőséget, bringamosót biztosítanak a szervezők. (Nevezni itt lehet!)

uw2015-2.jpg

Van mód pályabejárásra?

A versenyt megelőző napokban pályabejárásra nincs lehetőség, mivel csak a verseny előtti napon kerül végleges kijelölésre a nyomvonal, de a verseny napján 8 és 9 óra között - az első futam előtt -, lehetősége nyílik mindenkinek, hogy a pályával megismerkedjen és néhány kört teljesítsen.

Mikor tudom átvenni a rajtcsomagot?

A nevezési csomagok átvételére egész nap lehetőség van, azaz a 14.40-kor rajtoló futam résztvevőinek, nem kell délelőtt felvenniük azt. Ettől függetlenül mindenkit arra buzdítunk, hogy menjen ki minél korábban, minél hosszabb időre, hiszen egy jó hangulatú napnak nézünk elébe, amelyet hasonló gondolkozású bringások körében töltehetünk el.

uw7.jpg

Lesz valami meglepi?

Azok között az indulók között, akik megvárják a délutáni eredményhirdetést, egy 30 000 Ft értékű, 2 főre, 2 éjszakára a somoskőújfalui Vargánya Vendégházba szóló utalvány kerül kisorsolásra, amely szauna használatot, szalonnasütést és a három napra két Scott bringa (vagy fat bike-ok) igénybevételét is tartalmazza. Emellett további tárgynyeremények is kisorsolásra kerülnek. A sorsoláson résztvevő kuponok a rajtcsomagban lesznek megtalálhatók és csak a sorsolás előtt lehet bedobni a gyűjtődobozba. A kupon nem átruházható, csak személyesen vehetők át a nyeremények.

Nézőként is kimehetek?

Naná! Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, annál is inkább, mivel a pincerendszer egyébként nem látogatható, így csak a verseny ideje alatt van lehetőség a többszáz éves járatok megtekintésére. Na és a versenyzőknek is jólesik a bíztatás. 

dsc_2555.jpg

Hol tudok parkolni?

A gépjárművel érkezők a Merkapt Maraton Sportközpont előtt található betonozott területen tudnak parkolni, valamint lehetőség nyílik erre a Maglódi útból nyíló Algyógyi utcában is, ahol a sporttelep teherbejárata is található. A sportközpont területére a behajtás tilos!

Nekem még van kérdésem!

Ha a fenti összefoglaló után még maradt kérdésetek, akkor látogassatok el a rendezvény honlapjára, ahol bizonyára megtaláljátok rá a választ.

2 komment

Címkék: kerékpár beharangozó kőbánya mountain bike földalatti pincerendszer bringaverseny Underworld kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr597635944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lady Ann 2015.07.30. 13:15:23

A pince nem barlang, könyörgöm!!!! A barlang természetes eredetű képződmény, a pincét emberek ássák-vájják!
Amúgy érdemes megnézni, egészen szürreális :)

fulopmiklos · http://mountainbike.blog.hu 2015.07.30. 14:05:53

@Lady Ann: ha érteni akarod, akkor érted... A barlang szót itt rokonértelműként kezeld mert nem akartuk a pincét ismételgetni százszor. Egyébként elég barlangszerűre vájták a népek ezt a pincét. :)