Ez is volt már - random cikk

  • Szeptember első szombatján visszatér az Underworld KupaHárom év kényszerű szünet után, szeptember 3-án újra megnyílnak a kőbányai pincerendszer sötét járatai, hogy a bringások összemérjék erejüket a nagy múltú föld alatti versenyen, amely legnagyobb...
  • Ha nyaralni mész, ne hagyd otthon a bringát!Számomra evidens, hogyha autóval megyek nyaralni, akkor a bringát is viszem magammal. Nem volt ez másként idén sem, így egészen más oldaláról is megismerhettem a családi nyaralás színhelyét, a Kornati...
  • Szlovák és osztrák győzelem a Mátra MaratononA szlovák bajnok, Tomas Višňovský és az osztrák Sabine Sommer nyerte a 2019. szeptember 1-én megrendezett 18. Mátra Mountain Bike Maratont. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) naptárban szereplő...
  • Idén elmarad a 24 órás MTB verseny!A szervezők tájékoztatása szerint a zánkai tábor átépítése miatt nem rendezhető meg a megszokott helyszínen a 24 órás MTB váltóverseny, másik helyszínt pedig, amely megfelelne a komoly tradíciókkal...
  • Bringázázz a Tour de France-résztvevő, Geoffroy Lequatre társaságábanHa szívesen csapnál egy edzőkört az angol országúti kerékpáros-körverseny győztesével, a többszörös Tour de France-résztvevő Geoffroy Lequatre oldalán, akkor máris mondjuk a programod szombat...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Kedden rajtol a 90 éves Tour de Hongrie - minden, amit tudni érdemes a versenyről!

2015.07.31. 08:59 :: fulopmiklos

Augusztus 4-én kedden Szombathelyen rajtol és hat nappal később, augusztus 9-én vasárnap Budapesten ér véget Magyarország legnagyobb kerékpárversenye, a Tour de Hongrie. A 96 fős nemzetközi mezőny a hat nap során összesen 700 kilométert tesz majd meg, a legjobbak a díjakon kívül olimpiai kvalifikációs pontokkal is gazdagodnak.

tdh2.jpg

Az idén 90 esztendős kerékpárverseny országos sajtótájékoztatóját csütörtökön a Várkert Bazárban tartották meg, nem véletlenül: augusztus 9-én itt, a Várkert Bazár előtti sétányon ér majd célba a karaván.

A sajtótájékoztatót L. Simon László miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára nyitotta meg, kiemelve, hogy a Várkert Bazár életében a kultúra után a sport is megjelenik a rangos kerékpárversennyel. A miniszterhelyettes megjegyezte, maga is nagy szerelmese a kerékpársportnak, gyakran ül a nyeregbe, nemrég pedig élőben láthatta a világ egyik legnagyobb sporteseményét, a Tour de France versenyét. Az ott tapasztaltak alapján kijelentette: Magyarországnak is szüksége van a nemzeti körversenyre, s a kormányzat minden segítséget megad ahhoz, hogy a magyar viadal megfelelően fejlődhessen.

„Megérdemli a támogatást egy olyan sportági szövetség, amelynek tagjai egyfelé tekernek, és egy olyan színvonalas nemzetközi verseny, amely az ország imázsának javításához is hozzájárulhat” – fűzte hozzá L. Simon László.

tdh.jpg

Kevesebb mint három hónappal ezelőtt Polony István, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke jelentette be a jó hírt, miszerint hét év szünet után újra lesz Tour de Hongrie, amely zászlóshajója lehet a megújuló magyar kerékpársportnak. Az elnök a csütörtöki sajtótájékoztatón megerősítette: megkezdődött a sportág megújulása, amelynek első és legfontosabb feltétele a kusza szervezeti rendszer felszámolása volt. Polony István nagy reményeket fűz a Tour de Hongrie fejlődéséhez, megítélése szerint a Magyar körverseny idővel az országhatárokat is átlépheti, és összekötheti a Kárpát-medencében élő magyarságot – a határok átlépése a sportszakmai szempontok alapján is előnyös lehetne, hiszen így több, komoly hegyi szakasz is a Tour de Hongrie programjába kerülhetne.

Dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára emlékeztetett arra, hogy a kerékpársport bekerült a 16 kiemelt sportág közé, 2020-ig 2,8 milliárd forintos támogatásban részesül, ami komoly fejlesztésekre ad lehetőséget, a Tour de Hongrie megrendezését 20 millió forintos célzott támogatással segíti a magyar kormány. Az államtitkár reményét fejezte ki az iránt, hogy a körverseny sikeres megrendezésével a kerékpár megerősíti helyét a kiemelt sportágak között.

Eisenkrammer Károly főszervező mutatta be az idei Tour de Hongrie útvonalát: a nemzetközi mezőny hazánk valamennyi régióját érintve hat nap alatt 700 kilométert tesz meg, a Szombathely–Keszthely–Balatonföldvár–Kecskemét–Abony–Karcag–Kékestető–Gyöngyös–Budapest útvonalon.

tour-de-hongrie-2015.jpg

Tour de Hongrie magyar országúti kerékpáros körverseny
2015. augusztus 4-9.

2015. augusztus 4., kedd, 17:00
Prológ, Szombathely
Egyéni időfutam
Táv: 1,2 km

2015. augusztus 5., szerda, 15:30
1. szakasz, Szombathely-Keszthely
Mezőnyverseny
Táv: 112 km

2015. augusztus 6. csütörtök, 13:30
2. szakasz, Balatonföldvár-Kecskemét
Mezőnyverseny
Táv: 200 km

2015. augusztus 7. péntek, 14:00
3. szakasz, Abony-Karcag
Mezőnyverseny
Táv: 136 km

2015. augusztus 8. szombat, 11:40
4. szakasz, Karcag-Kékestető
Mezőnyverseny
Táv: 146 km
Szintemelkedés: 1280 m

2015. augusztus 9. vasárnap, 10:30
5. szakasz, Gyöngyös-Budapest
Mezőnyverseny
Táv: 105 km

A sajtótájékoztatón bemutatták a Tour de Hongrie megkülönböztető mezeit is. Ezeket a mezeket világszerte nagy becsben tartják a kerékpárosok, hiszen ilyeneket viselnek a nagy körversenyek legjobbjai, ezek a mezek jelzik a közönségnek, no és a verseny résztvevőinek, hogy mely kerékpárosokra kell igazán figyelni a mezőnyből.

Az idei Tour de Hongrie során – akárcsak a Tour de France-on – az összetett legjobbja viseli majd a sárga trikót, amelyen a Magyar Kerékpáros Szövetség márkája, a Bringasport logója szerepel. A fehér trikót a legjobb 23 évnél fiatalabb versenyző viselheti majd, ezt a mezt az OTP Bank logója díszíti. A verseny egyik kiemelt főtámogatója a legjobb magyar fiatalnak félmilliós különdíjat is felajánlott.

A zöld mezt a gyorsasági pontverseny legjobbja viselheti majd. A Tour de Hongrie egy igen fontos ügyet karol fel az idén: a kerékpározás meghatározó szerepet tölt be a fenntartható közlekedésben. Mint minden kerékpárosnak, így a Tour szervezőinek is fontos a bolygó jövője, a főszervező Eisenkrammer Károly például már-már mások idegeire megy a műanyag palackok és más újrahasznosítható csomagolóanyagok szelektálásával. Éppen ezért a szervezők örömmel álltak bele a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésébe. A Tour de Hongrie zöld trikója a www.szelektalok.hu honlapot, és ezzel az újrahasznosítást népszerűsíti.

Pirosban lesz a hegyek királya. A legjobb hegyi versenyző piros meze a verseny egyik kiemelt főtámogatóját, a Kunságszesz Zrt-t hirdeti, amely cég évek óta támogatója a Vuelta Sportiroda eseményeinek. 

A Tour de Hongrie során Kusztor Péter viselheti majd az egyes rajtszámot, az osztrák BMC-Amplatz profija elmondta, győzelmi reményekkel áll majd rajthoz, de egy kerékpárversenyen bármi megtörténhet, a résztvevők nem tudhatják előre, melyik szakaszon dől majd el az összetett első helyének a sorsa.

Szilasi László versenyigazgató a mezőnyt mutatta be: a 96 induló 25 országot képvisel majd, a 11 külföldi együttes mellett öt magyar csapatot láthatnak a nézők, de az osztrák BMC-Amplatz (Kusztor Péter), a luxemburgi Differdange-Losch (Lovassy Krisztián) és a paraguayi Start-Massi (Dér Zsolt) első embere is magyar kerékpáros lesz. A 2015-ös Tour de Hongrie versenyére öt hazai csapat kapott meghívást, közöttük lesz az idei felnőtt és U23-as országúti magyar bajnokot soraiban tudó szegedi Mugen Race, a pécsi Veloki Team, a debreceni DKSI csapata, illetve a hegyikerékpárosokból álló Cube-Csömör sora és hazánk egyetlen kontinentális kerékpáros csapata az Utensilnord is.

A résztvevő csapatok:

Dukla Trencin (szlovák)
Team Forman Cinelli (cseh)
West Frisia (holland)
Team Fixit.no (norvég)
Stölting (német)
Differdange-Losch (luxemburgi)
BMC-Amplatz (osztrák)
For Galilee Cycles (izraeli)
Equipe CMI (amerikai)
Start-Massi CT (paraguayi)
Szerbia válogatottja
Utensilnord (magyar)
Veloki Team (magyar)
Mugen Race (magyar)
DKSI (magyar)
Cube-Csömör (magyar)

A Tour de Hongrie versenyéről helyszíni bejelentkezések, napi összefoglalók láthatók augusztus 4. és 9. között az M4 sportcsatornán.

Tour de Hongrie műsorfüzet >>

Forrás: BringaSport hírlevél / Magyar Kerékpársportok Szövetsége
Fotó: Tdh.hu

komment

Címkék: verseny beharangozó országúti Tour de Hongrie Kusztor Péter Lovassy Krisztián

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr137667664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása