Ez is volt már - random cikk

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) video (17) videó (4) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

A cyclocross vonat nem lassít, Salgótarjában robog tovább!

2015.12.02. 13:57 :: fulopmiklos

Ha stílszerűek akarunk lenni, akkor a hétvégi LigetCross után mondhatjuk, hogy jön a StrandCross a SuperCross Sorozaton belül – a salgótarjáni Karancs Kupa nyomvonala ugyanis úgy módosul, hogy az nagyrészt a helyi strand területén belül kanyarog majd december 6-án.

sc_st_2010.jpgA kultikus homokkőrézsűn Tisza Zoltán és Matej Medved még 2010-ben (Fotó: Babka Szabolcs)

Az előző években rendre változott a salgótarjáni cyclo-cross versenyek helyszíne a városon belül. Elsőként – műfüves focipálya kialakítása miatt – a megszokott tóstrandi, SBTC-pálya környéki nyomvonalnak kellett búcsút inteni, pedig a homokkőfalas felfutás sokaknak szíve csücske volt. Ezt követően a szebb napokat is megélt Szojka Ferenc Stadion környékére kerül át a futam székhelye, ahol viszont a több mint húszfokos lépcsősor és a sok szintkülönbséget tartalmazó nyomvonal hagyhatott mély nyomokat az indulókban – a nézők azonban kifejezetten díjazták ezt a szekciót.

Tavaly aztán versenyközpont tekintetében egészen biztosan sikerült egy minden igényt kielégítő helyszínt találni, hiszen a Tarjáni Gyermektáborban minden egy helyen, kulturált környezetben koncentrálódik a parkolótól a nevezésen át a fűtött öltözőkig, zuhanyzókig, kerékpármosóig, étkezőhelyig. A nyomvonalnak azonban a versenyzői visszajelzések szerint volt egy gyenge pontja – ezt küszöböli most ki a Salgótarjáni HKE rendezőcsapata.

sc_st_2013.jpgVinczeffy Zsolt és Zathureczky Márk a városközpont-közeli nyomvonal hosszú lépcsősorán
(Fotó: Babka Szabolcs)

- Az idei évben a hosszú, bazaltköves útszakasz helyett kicsit megkavartuk a nyomvonalat és lényegében bevisszük a pályát a strand területére. A tavalyi gokart- és extrémpályás szekció megmarad, emellé még egy úszómedencén is áthajtatjuk majd a mezőnyt – persze víz nem lesz benne (legalábbis reményeink szerint). Az elmúlt három futam sikerességét és pozitív visszajelzéseit látva örül a szívünk, hogy egy ilyen folyamat egyik kezdeményezői voltunk annak idején 2010-ben, mi is törekszünk arra, hogy a tőlünk telhető legtöbbet nyújtsuk a hozzánk érkezők számára, ahogyan tesszük ezt 1991 óta évről-évre a hazai kerékpársport érdekében – nyilatkozta Kéri István, a futam főszervezője.

sc_st_2014.jpgRózsa Balázs és Búr Zsolt vezette fel tavaly a mezőnyt a rajt utáni métereken
(Fotó: Babka Szabolcs)

A salgótarjáni nyomvonal várhatóan 2,6 kilométer körüli lesz – a feltételes módú megfogalmazást az okozza, hogy az időjárás függvényében a strand gyepén való kanyargás métereit eső esetén csökkentik, száraz idő esetén pedig növelik majd a szervezők. A nyomvonalban minimális aszfalt, egy kevés murva és járólap, valamint túlnyomórészt füves-földutas szekciók lesznek majd. A pályán egy-egy dupla és szimpla akadály, egy lépcsősor, egy felfutás (már akinek) és egy rövid homokágy töri majd meg a lendületet minden körben.

A versenyközpont a tavalyival megegyezően a Tarjáni Gyermektáborban lesz kialakítva. Az indulókat tésztás ebéddel, forró teával és forralt borral, a rajtcsomagban EthicSport termékkel, a Speed-Way jóvoltából pedig szervizzel várják a szervezők és ki tudja, talán a Mikulás is tiszteletét teszi majd az eseményen. A dobogósok a Salgótarjánban megszokott ajándékcsomagokkal és egyedi, faérmekkel gazdagodnak majd.

A salgótarjáni eseményre előregisztrációs lehetőség a www.salgotarjanihke.hu/cx oldalon érhető el, melynek határideje 2015. december 4., 12:00.

Szólj hozzá!

Címkék: beharangozó cyclocross supercross Salgótarján SHKE

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr368132400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása