Ez is volt már - random cikk

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Ki lesz az alvilág ura? Föld alatti bringaverseny kőbányán!

2016.08.04. 09:52 :: fulopmiklos

Világviszonylatban is ritkaságszámba mennek a föld alatti bringaversenyek, ám olyan, ami egy nagyváros alatt kerül megrendezésre, biztos, hogy csak egy van, mégpedig a budapesti MOFÉM Underworld Kupa!

Augusztus 13-án, szombaton újra kitárulnak kőbánya mélybe vezető kapui, hogy a vállalkozó kedvű mountain bike-osok eldöntsék, hogy ki az alvilág ura 2016-ban.

underworld-kupa-a-tavalyi-gyoztes-blazso-marton.jpg

A kőbánya alatti járatrendszer a valamikori Pannon-tengerből visszamaradt mészkő bányászata során alakult ki - ezekről először IV. Béla magyar király 1244-ben kelt oklevelében tesznek említést.  A kitermelt mészkő számos híres budapesti építmény alapanyagául szolgált, így a Lánchíd, az Akadémia és az Országház építéséhez is innen vitték a puha, könnyen faragható köveket. A hátramaradt hatalmas pincerendszer teljes hossza több mint a 30 km, és még ma is vannak feltérképezetlen részei.

A MOFÉM Underworld Kupa a Maglódi úton található Merkapt Maraton Sportközpontban kerül megrendezésre, illetve a sporttelep alatt található fésűs elrendezésű járatrendszerben. A földalatti mountain bike verseny egy körpályán, öt futamban kerül lebonyolításra augusztus 13-án, szombaton. A próbafutamban a kezdő bringások indulhatnak, önálló futam vár az U19-es korúakra és a hölgyindulókra, míg a férfiak további három futamban a születési idejük alapján kerülnek besorolásra.

alagut.jpg

A földalatti szakaszon a pince belmagassága változó, átlagban 2-2,5 méter, a járatok szélessége 1,5 és 8 méter között változik, de a legszűkebb ponton egy 80 cm szélességű vasajtón is át kell majd haladni.

A MOFÉM Underworld Kupán különleges terhelésekkel is számolniuk kell az indulóknak, egyrészt a kinti 30 fokos hőségből a pince 15 fokos hűs levegőjébe kell behajtani minden körben, másrészt ugyanígy váltogatja magát majd minden be- és kihajtáskor a verőfényes napsütés és a koromsötét.   

underworld-kupa-a-barlang-melyen.jpg

Hagyományos módon, a versenyen indulók egy egyedi gyártású Underworld Kupás zoknit is átvehetnek majd, amelyet a cseh Moose cég készít az alkalomra, emellett minden nevezési csomagba kerül 3 db sportital tabletta a High5 jóvoltából. A beteg kerékpárokat a Doctor Bike fogja gyógyítani, míg az új bringákat pedig a Kellys szállítja, akik a teljes DH, enduro és MTB tesztkollekciót elhozzák a rendezvényre.

A dobogósok díjazásáról is a rendezvény támogatói gondoskodnak, így a győztesek MOFÉM csaptelepeket és zuhanyzó szetteket, Motorex olajozó- és tisztítószereket, Kellys ajándékokat, HIGH5 termékeket ás egyedi érmeket vehetnek majd át.

underworld-kupa-ki-a-fenybe.jpg

A pincerendszer terhelhetősége miatt csak korlátozott számban van lehetőség az indulásra, így mindenképpen tanácsos előnevezni, a futamok telítettsége a rendezvény honlapján aktuálisan nyomon követhető.  

További információk: www.underworldkupa.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/underworldkupa
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1770297679872739

komment

Címkék: verseny beharangozó kőbánya mountain bike Underworld kupa Merkapt Sportközpont

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr668932846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása