Ez is volt már - random cikk

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

A Hármashatár-hegy meghódítása Bubival!

2016.10.18. 10:52 :: fulopmiklos

Négy mindenre elszánt bringás vállalkozott a lehetetlenre: Bubival meghódítani a Hármashatár-hegyet. Hogy a vállalkozásukat siker koronázta-e, kiderül az alábbi beszámolóból, sőt, azt is megtudjuk, hogy hogyan vizsgázott a Bubi terepen!

harmashatar-hegy-bubi-1.jpg

A Bringabanda csapatának öt tagja gondolta úgy, hogy véghezviszi az expedíciót és bebizonyítják, hogy a lehetetlen nem létezik. A túra a Császár-Komjádi uszodától indult, itt vett fel a csapat négy Bubit a közbringa rendszerből (egyikük kisérőként saját bringával ment), majd megindult a csúcstámadás.

A vállalás nehézségét jól jelzik Zoli szavai, aki három bringázással kapcsolatos dologra a legbüszkébb az idén: az első az ausztriai Salzkemmergut Trophy 211 km-es távjának legyőzése, a második a zánkai 24 órás versenyen való helytállás, a harmadik pedig a Hármashatár-hegyi Bubi expedíció. Az utóbbi esetében a siker titka az erős lábakban, a megfelelő mentális felkészülésben és a kellő hülyeség tökéletes ötvözetében rejlik! 

harmashatar-hegy-bubi-2.jpg
Az első méterekre így emlékszik vissza a túra ötletgazdája: az első érzések leírhatatlanok, a Bubi atom nehéz, nehezen irányítható, fékerő konvergál a nullához, és a 3 fokozat közül a legkönnyebb nehéz még síkon is. Másik emlékezetes momentum a Fenyőgyöngye Vendéglőnél jött el, itt kezdték ugyanis elismerően nézni az emberek a kis csapatot, akik a legmeredekebb szakaszon hangosan röhögtek egymáson. 

Az elismerő pillantásokból később szurkolás lett. Hőseink csúcsig vezető úton számos buzdító és elismerő szót begyűjtöttek a futóktól, a kirándulóktól és a hegyen kerekező bringás társaktól.

harmashatar-hegy-bubi-3.jpg

Sipi egy rögtönzött bringatesztre is vállalkozott: Hogy milyen érzés tekerni Bubival felfelé? Erről leginkább a bazdmeg/másodperc katalógusadatok árulkodóak, egészen csodálatos számokat hoz a gép. Úgy éreztem, hogy a váz megfelelően merev, a beadott wattokat tökéletesen elnyeli és kiállva sem éreztem, hogy csavarodásra hajlamos lenne. A menettulajdonságai kiválóak, a rázós utakat jól tolerálja, nem pattog el a keményebb fékutakon se. Ehhez hozzájárul a jó súlyelosztás is, elöl hátul baromira nehéz. A váz kialakítása mászáshoz ideális, nem éreztem egyszer se, hogy emelgetné az elejét, ez valószínűleg a jó váz-szögeknek és az üléspozíciónak is köszönhető. A gumikról el lehet mondani, hogy keményebb terepen is jól vizsgáztak, felütésre teljesen érzéketlenek, a keveréket takarékosnak mondanám, nem kopik, de legalább cserébe jól csúszik. Minden tesztelő egybehangzó véleménye alapján a csengőt emelném ki, ezen talán nincs is további finomhangolási lehetőség: tökéletes ahogy van!

harmashatar-hegy-bubi.jpg

Mountain bike-osokról lévén szó, lefelé az aszfaltút melletti gyalogösvényt választották. A Bubi itt is jól vizsgázott, a 26 kg-os tömegével törte magának az utat, a Szépvölgyi úton pedig a 46,4 km/h sebességet is elérte.

A túra nem csak a tesztelőknek, de a szemlélőknek is igazi élményt jelentett, sokaknak talán a Bubival csúcsot hódítók látványa hozza meg a kedvet a hegyikerékpározás kipróbálásához. A Hármashatár-hegyi MOL Bubival tekerés ajánlható mindenkinek, aki szereti szívatni magát, illetve olyanoknak, akik komolyan veszik az edzést. Egy mondatban összefoglalva olyan érzés Bubival felfelé tekerni, mint amikor egy nagyon csípős paprikát eszel, folyik a könnyed és a nyálad, de örülsz neki és tovább eszed. Nem érted miért, de kell!

A cikk a Bringabanda honlapján található beszámolók alapján íródott, a képek szintén a csapat oldaláról származnak.

Szólj hozzá!

Címkék: teszt túra Hármashatár-hegy Bubi Bringabanda

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr7911817963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása