Ez is volt már - random cikk

  • Buruczki Szilárd nyerte a kőbányai cyclo-cross futamotNovember 8-án hulló falevelek között került megrendezésre a 14. Kőbányai Bringapark Kupa, ahol 243 versenyző küzdhetett meg egymással 23 kategóriában. A férfiak elit futamát Buruczki Szilárd, a nőkét...
  • Ismerd meg a Trophy ördögének történetA Salzkammergut Trophy extrém távjának teljesítése egy igazán kemény erőpróba. A több, mint 200 km és a 7000 méter szintkülönbség teljesítése nagyon sok munkát és kitartást kíván a z indulóktól. A...
  • Szlovák és osztrák győzelem a Mátra MaratononA szlovák bajnok, Tomas Višňovský és az osztrák Sabine Sommer nyerte a 2019. szeptember 1-én megrendezett 18. Mátra Mountain Bike Maratont. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) naptárban szereplő...
  • Jön Ausztria legnagyobb maratonja, a Salzkammergut TrophyNéhány hét múlva, 2019. július 13-án, 40 nemzet több mint 5000 résztvevőjével – közte 3-400 magyar indulóval – kezdetét veszi Ausztria legnagyobb mountain bike maratonja.
  • Pacsizz az ördöggel – jön a huszonkettedik Trophy!A mountain bike maratonok egyik állócsillaga a Salzkammergut Trophy, amely 2019. július 12-14. között Bad Goisernben kerül megrendezésre. A megmérettetésen több mint 40 országból 5000 kerékpáros vesz...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Ilyen volt a kőbányai bringás pinceverseny

2018.08.16. 13:56 :: fulopmiklos

Az előzetesen jósolt rekkenő hőség elmaradt, ám a verseny reggelén lehulló eső jócskán fokozta az izgalmakat a kilencedik MOFÉM Underworld Kupán, ahol a férfiak között Palumby Zsombor (SVS Pro Team), míg a hölgyek versenyében Kubik Csenge (Superior MTB Team) győzött.

1.jpg

Ha belegondolunk, a kőbányai pincerendszert a bringások akár hazai pályának is nevezhetik, hiszen 2010 óta, mióta a MOFÉM Underworld Kupa megrendezésre kerül, több ezer mountain bike-os fordult meg a járatokban. Több, mint ahány gombatenyésztő valaha betette a lábát a föld alatti világba ­– más felhasználásról pedig nem nagyon tudni.

Hőség és por – mindenki erre készült, ehhez képest esős reggel fogadta a Merkapt Sportközpontba érkezőket, ami nem is lett volna baj, ha a pincébe vezető híd nem válik ettől jégpályává. Az első pályabejárók nagy esések kíséretében tesztelték a rámpát, amelynek következtében a szervezők lezárták ezt a szakaszt, majd rohamtempóban szőnyegezték le a fahidat és a pince előtti macskaköves részt.

5.jpg

Szerencsére az első futam résztvevői már ideális körülmények között tehették próbára magukat, hogy aztán a második futamban az igazi versengés is elkezdődjön.  Az U19-es fiú között Sylvester Balázs (Femat-ZKSE) volt a legerősebb, akit egy négyfős Superior „vonat” követett. okkal szorosabb volt a nők versenye, ahol a második helyért zajlott nagy csata, Csobay Nóra (Merida Maraton Team-CST) a célvonalig üldözte Hudák Szilviát (Merkapt Maraton Team SE), aki néhány centit megőrzött az előnyéből, begyűjtve Superioros Kubik Csenge mögött az összetett ezüstöt (és a Master 1-es aranyat).

3.jpg

A felnőtt férfiak futamában két korábbi győztes is rajthoz állt, így számítani lehetett rá, hogy Palumby Zsombor (SVS Pro Team) és Gérnyi Balázs (Superior MTB Team) kettőséből kerül ki a bajnok. A Kellys támogatott Palumby már az elején nagyot villantott, hiszen az első körében új körrekordot hajtott, 10 másodperccel megjavítva az elmúlt 9 év legjobb köridejeit, olyannyira megrántva ezzel a mezőnyt, hogy a második helyen tekerő Gérnyi is a leggyorsabbak toplistájának második fokára ért. Palumby Zsombor végül simán nyerte a futamát.

A master 1-es korosztály futamában is dominált a Superior MTB Team, hiszen Héjja Attila győzött. Ki kell még emelnünk a master 2-es Fésüs Lászlót (Meditech SC), aki fantasztikus elánnal vetette bele magát a küzdelmekbe – nem is akadt kihívóra – és aranyérmével a hatodik dobogós pozícióját szerezte meg, 2013 óta két ezüstöt és négy aranyat bezsebelve, aki ezzel a legeredményesebb föld alatti bringásnak vallhatja magát.

2.jpg

Az indulókat a High5 frissítette, akiknek a Moose által gyártott egyedi Underworld Kupás bringás zokni is járt. A beteg bicikliket a DoctorBike szakijai gyógyították, a szervezőket pedig a Heavy Tools öltöztette. A dobogósok a rendezvény névadó támogatója, a MOFÉM jóvoltából Teka mosdó- és zuhanycsaptelepeket vehettek át 1 millió forint értékben, valamint Kellys kiegészítőkkel gazdagodtak. A nap zárásaként, az indulók között megtartott tombolán pedig MOTOREX tisztító és olajozó szerek találtak gazdára.

A rendezvény honlapján a visszaszámlálás elkezdődött, ugyanis 2019. augusztus 10-én a jubileumi Underworld Kupa következik, amellyel kapcsolatban már zajlik a szervezői ötletelés, hogy jövőre se maradjanak meglepetés nélkül a föld alatti bringások! Végezetünk ajánljuk figyelmetekbe a rendezvény hivatalos videóját!

komment

Címkék: verseny beszámoló kőbánya mountain bike pincerendszer Underworld kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr2214184627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása