Ez is volt már - random cikk

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) videó (4) video (17) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Budapest szívébe költözik a cyclocross!

2015.11.25. 23:53 :: fulopmiklos

Hála a lelkes rendezőknek és az elszánt bringásoknak a cyclocross sportág hazai ismertsége egyre nő. Míg néhány éve csak a kerékpárosok egy szűk körének hóbortjaként, az átlagember számára totálisan ismeretlen sportágként beszélhettünk a kerékpározás téli szakágáról, addig mára már nagyon sok helyre eljut egy-egy jól szervezett verseny híre.

crossliget-budapest.jpgFotó: Szaszafotó

Elég csak megemlítenünk a tavalyi Etyek Cross futamot, amely a Korda Filmstúdióba kilátogatók számára - akár nézőként, akár indulóként volt jelen Etyeken -, felejthetetlen élmény volt, sőt a versenyről készült mozgóképek és fotók a hazai médiákon túl a kerékpáros világsajtót is megjárták.

Ha már a pozitív példák említésénél tartunk, ne menjünk el szó nélkül a közelmúlt két sikeres hazai cyclocross eseménye mellett sem, hiszen mind a Veszprém Cross, mind a Kőbányai Bringapark Kupa magas nívónk került megrendezésre és a versenyek kommunikációja is kiemelkedő volt, ez utóbbi pl. az index.hu vezérhíreként is szép kört futott ezen a héten.

Talán nem kiabálunk el semmit azzal, ha kijelentjük, hogy egy igazán erős cross szezonnak lehetünk részesei, pedig még csak egy hónapja dördült el az első verseny rajtjele Ózdon. A fenti sikeres rendezvények sorát kívánja tovább erősíteni a november 29-én, vasárnap megrendezésre kerülő Econix CrossLiget verseny, amely a főváros szívébe, a Városligetbe hozza cyclocross mezőnyt.

crossliget_map.jpg

Bátran kijelenthetjük, ennél illusztrisabb környezetbe nem kerülhetne kerékpárverseny Magyarországon, és ez jól látszik a nevezettek körén is. Minden bizonnyal a szezon legnépesebb mezőnye – benne szép számú külföldi versenyzővel – küzd majd meg a vasárnapi 4 futam során.

A szervezők izgalmas, mind a versenyzők, mind a nézők igényeit szem előtt tartó versenypályát alakítottak ki, ami Közlekedési Múzeum, és az Olof Palme sétány által határolt területen fog kanyarogni, érintve a Királydombot is.

A verseny nyílt és kerékpárra vonatkozó megkötés nélkül lehet indulni mind a kb. 25 perces Hobbi futamon, vagy a korosztályok szerinti külön futamokon is. Nevezni a helyszínen is lehet, de a mai napon még az előnevezés is nyitva áll.

A rendező Team Econix – CR a nézőket is maximálisan ki szeretné szolgálni: - Az a célunk, hogy a versenyre minél többen látogassanak ki szurkolóként is, hiszen a változatos pálya mellett ez is garancia a versenyzők jó teljesítményére. Ezért a nézőket is igyekszünk maximálisan kiszolgálni, számukra az ételen és italon kívül melegedőhelyekkel és ajándék szurkolói eszközökkel is készülünk – mondta el Németh Ádám főszervező.

crossliget-szurkolok.png

Azt gondoljuk, hogy ettől izgalmasabb meghívás nem is kell és mindenki, aki kicsit is érdeklődik a bringázás iránt, a pálya mellett fogja buzdítani a résztvevőket, aki pedig érez magában némi tettvágyat, az nem csak a torkát, de a testét is megdolgoztatja és rajthoz áll a Városligetben.

Nevezés és további részletek a rendezvény honlapján: www.crossliget.hu

Szólj hozzá!

Címkék: verseny beharangozó városliget cyclocross Budapest crossliget

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr278107634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása