Ez is volt már - random cikk

  • Ha nyaralni mész, ne hagyd otthon a bringát!Számomra evidens, hogyha autóval megyek nyaralni, akkor a bringát is viszem magammal. Nem volt ez másként idén sem, így egészen más oldaláról is megismerhettem a családi nyaralás színhelyét, a Kornati...
  • Bringások lepték el a BalatontMájus 18-án, szombaton háromezer túrázóval teltek meg a „magyar tenger” kerékpárútjai. Ennyi kerékpáros vágott ugyanis neki az ország legnagyobb bringás túrájának, a McDonald's BringaMánia Tour de...
  • Giro d'Italia 2020: budapesti rajt és még két szakasz MagyarországonHivatalosan is bejelentették, hogy 2020-ban Magyarországon rajtol a Giro d’Italia kerékpáros körverseny. A budapesti rajt mellett további két szakasznak adhat otthont hazánk. Ezeket később jelölik ki...
  • Pacsizz az ördöggel – jön a huszonkettedik Trophy!A mountain bike maratonok egyik állócsillaga a Salzkammergut Trophy, amely 2019. július 12-14. között Bad Goisernben kerül megrendezésre. A megmérettetésen több mint 40 országból 5000 kerékpáros vesz...
  • Bryton komputerekkel tekernek a belga profikA Bikefun Kft., a Bryton kerékpáros komputerek magyarországi disztribútoraként, büszkén jelenti be a világ jelenlegi elsőszámú kerékpáros csapatának, a Deceuninck – Quick-Step Team Bryton Inc. általi...

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba

OLIMPIAI ÖTPRÓBA

olimpiai-otproba-logo.jpg MTB VERSENYEK

- Tour de Velencei tó
- Szilvásvárad Maraton
- Hegyek Pokla Maraton
- Crosskovácsi Maraton
- Duna Maraton
- Bükk Maraton
- Mátra Maraton
- Velence Maraton

 REGISZTRÁLOK! 

Kövess minket a Facebookon is!

Strava

Komment

Címkefelhő

Ausztria (10) Bad Goisern (6) Balaton (8) baleset (24) beharangozó (51) Benkó Barbara (5) beszámoló (24) Blazsó Márton (3) bmx (4) bringapark (8) bringás (6) Bringasport (4) bringás póló (3) bringatúra (3) bringaverseny (27) Bubi (3) Buda Maraton (3) Buruczki Szilárd (3) Búr Zsolt (7) Citycross (3) Cseh Veronika (4) Cséri Szilvia (5) cyclocross (38) Danny MacAskill (3) Demeter Nikolett (7) díjátadó (4) Dósa Eszter (4) downhill (22) Drótszamár Fesztivál (12) Duna Maraton (5) e-bike (3) edzés (7) életmód (7) ellopták (3) Eplény (3) Erdőbénye (10) esés (5) EtyekCross (4) fat bike (5) Fehérkő-Lápa Hillclimb (6) fotó (4) futás (3) gerecse maraton (3) gyorszár (3) HegyiBringa (8) hegyikerékpár (58) ironman (3) Kassa (4) kerékpár (74) kerékpáros ruházat (3) kickstarter (3) kőbánya (32) Korda FIlmstúdió (4) kövérbringa (3) Magyar Kerékpársportok Szövetsége (4) magyar kupa (10) maraton (54) Mátra (6) Mátra Maraton (14) merida (4) Merkapt SE (9) Merkapt Sportközpont (12) mez (3) mezgyártás (3) MKSZ (12) mountainbike (7) mountainbike challenge (35) mountain bike (150) mozgásvilág.hu (9) MTB Piknik (9) nevezés (8) Nino Schurter (3) Nyugat Maraton Kupa (6) olimpia (4) olimpiai ötpróba (7) országúti (29) ötpróba (7) Parti András (6) Pedal MTB Tour (4) piactér (3) pincerendszer (9) póló (3) Polony István (4) Red Bull (3) rendelés (3) Rose (4) Salgótarján (6) Salzkammergut Trophy (23) Scott (4) SellarondaHERO (3) SHKE (4) Specialized (8) Strava (3) supercross (11) Szalay Péter (3) Szilvásvárad Maraton (5) Szlovákia (5) táplálkozás (6) teszt (4) tesztnap (6) Top Maraton (7) Tour de Balaton (6) Tour de Hongrie (3) Trek (7) túra (11) Underworld kupa (22) V4 (3) várgesztes (3) verseny (54) versenykiírás (13) versenysorozat (6) Vértesboglár (5) vértes maraton (5) Veszprém (4) video (17) videó (4) világbajnok (4) világkupa (9) villapark (3) visszahívás (3) Vuelta Sportiroda (9) Wouter Cleppe (4) XCO (12) Címkefelhő

Szalay Péter és Balázs Beáta a Mátra Maraton bajnokai

2017.08.28. 09:01 :: fulopmiklos

Nem kíméli az időjárás a Mátra Mountain Bike Maratont, a tizenhatodik alkalommal megrendezett versenyt ismét tikkasztó hőségben teljesítette több mint ezer bringás. Kinek a teljesítménytől, kinek a naptól, vagy mindkettőtől, de garantáltan mindenkinek jó színe lett augusztus 27-én a Mátrában.

A TOP Maraton sorozat utolsó állomásán férfiak között Szalay Péter (Bike Zone Gödöllő), nők között pedig Balázs Beáta (Bringabanda SC) állhatott az elit kategória dobogójának felső fokára a Gyöngyös-Sástói Oxygen Adrenalin Parkban.

matra-maraton-2017.jpg

Kánikulával köszöntötte a Mátra a nyár utolsó hétvégéjén a hobbi és profi kerékpárosokat, így a résztvevőknek nem csak a távval és a szintkülönbséggel, de a 34°C hőséggel is meg kellet küzdenie. A napot  10 órakor a 87 km-es hosszútáv rajtja nyitotta, őket 20 perces időközökkel a 33 km-es rövidtáv majd a 60 km-es középtáv követte. Utolsóként a 13 km-es minitáv résztvevői indultak, akik között igazán mini versenyzők is akadtak.

A pálya idén is kemény, köves, gyors és technikás volt – mindez a hőséggel kombinálva igazi kihívás volt minden induló számára. A leghosszabb távon 2400, középtávon 1580, rövidtávon 860, míg a legkisebb távon 300 méter szintkülönbséget kellett legyőzniük, így nem meglepő, hogy a frissítőkben több mint négyezer liter víz és izotóniás ital fogyott. Extra nehezítés, hogy két táv résztvevőinek is meg kellett hódítani az 1014 méter magas Kékestetőt. Az oda vezető emelkedő fárasztó volt, de hangulatos, hiszen a sípályán dobszó és lelkes szurkok biztatták a versenyzőket.

szalay.jpg

A hosszútávon idén „sima” győzelem született: Szalay magabiztos, közel 4 perces előnnyel, 3 óra 53 perces idővel nyerte a versenyt Blazsó Márton (Mesterbike 575 Team) és Szatmáry András (Waberer’s Evopro MTB Team) előtt.

 „Egyedi stratégiám volt, nyaralással pihentem rá a versenyre” – mosolygott az eredményhirdetés után Szalay. „Ennek köszönhettem, hogy forogtak a lábaim, és az utolsó 15 kilométeren sikerül megelőznöm Marcit és Andrist. Nehezítő tényező volt, hogy a frissítési terveim teljesen felborultak: egy kulaccsal indultam, majd a második kulacsom lyukas volt, így az összes izóm elfolyt. Meg kellett állnom tölteni, de magamat is locsoltam a frissítőkön, amivel sikerült kellően lehűteni magam a melegben. A lefeléken szabályosan fáztam, ez nagyon jót tett. A másik dolog, amire figyeltem, hogy ne nyomjam teljes erővel a lefeléket, mert tavaly nagyon sokszor kaptam defektet a köves pályán. Idén inkább kihasználtam ezt az adottságot, mert ha engem ráz, mást is ráz. Óvatosabb voltam, így defekt nélkül tekertem végig az útvonalat és sikerült nyernem. ” – mesélte.

A felnőtt női kategória versenye a 60 kilométeres középtávon zajlott, ahol Balázs Beáta elsőként, 3:18:24 alatt ért célba, Kiss Mónika (Bike Zone Gödöllő) és Hilbert Suzanne (NoMad Merida CST) előtt.

elitnoidobogo.jpg

A gyerekek sem maradtak program nélkül ezen a hétvégén, róluk szólt a szombat délután. A hagyományos gyermekversenyen hat korcsoportban közel 90 gyerkőc indult. A legfiatalabb, U5-ös kategória indulói még 300 métert tekertek, a legnagyobb, U15-ös kategóriának pedig már 3500 méteres távot kellett teljesíteniük a Sástói Adrenalin Parkban kialakított körpályákon. A hangulatot idén is kellően fokozta a sok szurkoló szülő és barát, nem véletlenül ez a Mátra Maraton hétvégéjének egyik leghangulatosabb programja.

mm_gyermekverseny.jpg

A verseny eredményei a www.matramaraton.hu oldalon tekinthetők meg.

Eredmények

Mátra Mountain Bike Maraton 2017
Hosszútáv felnőtt férfi

  1. Szalay Péter (Bike Zone Gödöllő) 3:53:04
  2. Blazsó Márton (Mesterbike 575 Team) 3:57:03
  3. Szatmáry András (Waberer’s Evopro MTB Team) 3:57:09

Középtáv felnőtt nő

  1. Balázs Beáta (Bringabanda SC) 3:18:24
  2. Kiss Mónika (Bike Zone Gödöllő) 3:26:19
  3. Hilbert Suzanne (NoMad Merida CST) 3:31:34

komment

Címkék: maraton mountain bike Mátra Maraton Szalay Péter Balázs Beáta

A bejegyzés trackback címe:

https://mountainbike.blog.hu/api/trackback/id/tr3212784744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása